Kunta otti Uotilan koulutien hoidosta kopin – merkittävän yksityistien kunnossapitoa ei voitu jättää hoitamatta

Kunta järjestää nyt Uotilan koulutien aurauksen, vaikka tie onkin yksityistie. Riikka Laine

Riikka Laine

Uotilan koulutien tilanne on herättänyt keskustelua, sillä kyseessä on yksi kunnan merkittävimmistä yksityisteistä, jossa tiekunta ei ole vielä edes aloittanut uudelleenjärjestäytymistä. Tien varrella sijaitsevat mm. Uotilan koulu, Perttulan päiväkoti ja Perttulan VPK.

Kunnallistekniikan päällikön Jyrki Merosen mukaan kunta on ollut eräisiin tien varrella asuvien kiinteistöjen omistajiin yhteydessä, mutta asiassa ei ole päästy riittävästi eteenpäin. Korona rajoittaa tällä hetkellä kunnan suunnitelmia, mutta kunnan tilakeskuksen on tarkoitus kutsua yksityistien vaikutuspiirissä olevien kiinteistön omistajat koolle koronarajoitusten helpottaessa.

Koska koulutien talvikunnossapitoa ei kuitenkaan voida turvallisuussyistä jättää tekemättä, on kunta päättänyt tilakeskuksen pyynnöstä hoitaa tien kunnossapidon toistaiseksi itse.

– Tilakeskus teki tien kunnossapidosta meille pyynnön, joten tie aurataan nyt kunnan järjestämänä. Kustannukset vähennetään sitten aikanaan tiekunnalle myönnettävistä avustuksista valtuuston päättämien avustusperiaatteiden mukaisesti, Meronen kertoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut