Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuleeko Vanha-Klaukasta uusi Ropakko? "Asuntojen koko ratkaisee pysäköintipaikkojen riittävyyden"

Klaukkalan uusimman asuinalueen Vanha-Klaukan pysäköintipaikkojen riittävyys on herättänyt keskustelua jo ennen alueen rakentumista. Vanha-Klaukkaan tulee asunnot 2 000 asukkaalle.

Huolta aiheuttaa se, että alueen asemakaava on laadittu ennen kuin uusi autopaikkamitoitus tuli voimaan vuonna 2020. Sitä edeltävä mitoitus on vuodelta 1991.

Olennainen ero Vanha-Klaukassa käytetyn ja uuden pysäköintimitoituksen välillä on se, että kerrostalojen osalta Vanha-Klaukan asemakaavassa ei ole mainintaa vähintään yhdestä autopaikasta asuntoa kohti.

Koska maininta vähintään yhdestä autopaikasta puuttuu, tämä merkitsee sitä, että jos alueelle tulee paljon pieniä asuntoja, parkkipaikat eivät välttämättä riitä. Klaukkalassa tällaisia ongelmia on nyt Ropakossa. Vanha-Klaukassa käytetyn asemakaavan mukaan myöskään vieraspaikkoja ei tarvitse varata.

Nurmijärven kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemi ei lähde arvioimaan sitä, millainen alue Vanha-Klaukasta pysäköinnin osalta tulee.

– Se on täysin kiinni siitä, minkä kokoisia asuntoja alueelle toteutetaan. Toivon, että pienten asuntojen buumi olisi ohi ja tänne tulisi normaalikokoisia perheasuntoja, Korteniemi sanoo.

Hän kertoo, että Vanha-Klaukan uudelle asuinalueelle tulee ainakin Vanha-Klaukantien ja Korpiorvokintien varteen kadunvarsipysäköintiä ja päiväkodin läheisyyteen yleinen pysäköintialue.