Keusote perustaa ikääntyneille lyhytaikaishoidon keskitetyn kriisiyksikön – käynnistyy portaittain helmikuussa

Keusote perustaa jäsenkuntiensa ikääntyneille lyhytaikaishoidon keskitetyn kriisiyksikön Järvenpäässä sijaitsevaan Vaahterakotiin.

Toiminta uudessa 13-paikkaisessa kriisiyksikössä käynnistyy portaittain helmikuun aikana sitä mukaa, kun uusia paikkoja vapautuu.

Kriisiyksikköön ohjaudutaan pääsääntöisesti keskitetyn asiakasohjauksen, geriatrisen poliklinikan, sosiaali- ja kriisipäivystyksen sekä kiirevastaanoton kautta.

– Uuden yksikön asiakkaita ovat ikääntyneet, joiden tilanne on syystä tai toisesta kriisiytynyt ja he eivät enää pärjää yksin kotona.

– Äkillinen kriisitilanne voi johtua esimerkiksi omaishoitajan sairastumisesta, ikääntyneen asunnottomuudesta tai muista sosiaalisista syistä.

– Kriisiyksikkö tarjoaa tällöin lyhytaikaista akuuttia hoivaa ja turvaa, kunnes tilanteeseen löydetään pysyvämpi ratkaisu, kertoo tiedotteessa palvelujohtaja Erja Pentti Keusoten ikäihmisten ja vammaisten palveluista.

Vaahterakoti on tehostettua asumispalvelua tarjoava hoivakoti.

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu niille ikäihmisille, jotka tarvitsevat paljon hoivaa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden.

Kotiin kuntouttava toiminta päättyi Vaahterakodissa vuoden 2021 alussa. Kuntouttava toiminta keskitettiin Nurmijärven Kiljavalle perustettuun Keusoten kuntoutuskeskukseen

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut