Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro lähtee sijoitussarjaan luottavaisena – Elina Kujala yhä isossa roolissa

Nurmijärveläinen SB-Pro selviytyi F-liigan naisten A-tason runkosarjavoittajaksi. Oululainen SSRA ylsi tasapisteisiin. Porvoon Salibandyseura oli kaksi pistettä pienemmällä saalilla kolmas. Ennen pudotuspelejä kolmen kärki pelaa keskinäisen sijoitussarjan.

Vaikka SB-Pro voitti runkosarjan, se hävisi peräti kahdeksan peliä, enemmän kuin yhteentoista vuoteen.

– Kertoo paljon sarjan tasaisuudesta, toteaa ykkösketjun keskushyökkääjä, Suomessa pelatessaan aina Prota edustanut, viime viikon maanantaina 34 vuotta täyttänyt Elina Kujala. Kaudella 2009–2010 hän pelasi Sveitsissä. Silloin Pro hävisi runkosarjassa yhdeksän peliä, mutta siitä kaudesta alkoi nurmijärveläisseuran mitaliputki, joka ei ole vieläkään katkennut. Elina Kujala on ollut voittamassa kolmea kultaa, neljää hopeaa ja kahta pronssia.

Ykkösketjun oikeassa laidassa pelaa kaksoissisko Karoliina Kujala, vasemmassa Jaana Lirkki, 30. Kolmekymppisten vitja latoi runkosarjassa yhteensä 41 osumaa ja keräsi 80 tehopistettä. Kolmikko vastasi 37 prosentista koko joukkueen maalisaldosta.

– Muutkin kaksi ketjua pystyvät tekemään maaleja ja antavat joukkueelle mahdollisuuden voittaa, mikäli meidän ketjumme ei onnistu. En ole siitä yhtään huolissani, Elina Kujala vakuuttaa.

Tästä kaudesta on tulossa hänelle täysipainoisin kolmeen vuoteen. Syyskauden 2018 Elina Kujala veti henkeä, viime kalenterivuoden alussa jalkavamma piti hänet muutamasta pelistä sivussa, ja pudotuspelit jäivät sitten koronan vuoksi pelaamatta. Korona on toki leimannut tätäkin kautta, mutta pelit on pelattu.

Runkosarjan voitto oli tavoitteemme, ja myös sijoitussarjan voittaminen on tärkeää.

Elina Kujala

Sijoitussarjassa pelataan kolmen joukkueen kaksinkertainen sarja eli kullekin tulee neljä peliä. SB-Pro kohtaa PSS:n tulevana lauantaina vieraissa ja sunnuntaina kotona. Oululaisen SSRA:n Pro kohtaa 28.2. vieraissa ja 7.3. kotonaan.

– Runkosarjan voitto oli tavoitteemme, ja myös sijoitussarjan voittaminen on tärkeää. Pudotuspeleissä kotietu loppuun asti on ehdottoman tärkeä, vaikka pelattaisiin ilman yleisöä, Elina Kujala korostaa.

– Vieraspeleissä on ollut turhan paljon takkuilua, hän myöntää.

– Siihen ongelmaan pitää kevättä kohti mentäessä ilman muuta löytää ratkaisuja.

Arkadia-hallissa sunnuntaina 14.2. kello 17.00 F-liigan ottelu SB-Pro - PSS. Tapahtumaan ei oteta yleisöä.