Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuula-ammuskelija piinasi naapurustoa Nurmijärvellä – oikeus tuomitsi

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Kirkonkylässä ritsalla kuulia ammuskelleen miehen kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Mies sai tuomion viidestä vahingonteosta, kolmesta vaaran aiheuttamisesta ja vaaralliseen esineen hallussapidosta.

Käräjäoikeuden viime vuoden lopulla antama tuomio oli syyttäjän vaatimusten mukainen.

Tuomio liittyy Kirkonkylän Toreeninmäen kesän 2019 tapahtumiin.

Käräjäoikeuden papereiden mukaan mies ampui kerrostalon parvekkeelta ritsalla/lingolla useita metallikuulia kohti autoja. Kuulat vahingoittivat kolmea eri autoa rikkomalla muun muassa autojen laseja.

Lisäksi mies vahingoitti alueella sijaitsevaa kerrostaloa ampumalla parvekkeelta ritsalla/lingolla useita metallikuulia kohti kerrostaloa. Kuulat rikkoivat ainakin kahdesta kerrostalon ikkunasta uloimmat lasit.

Syyttäjän mukaan mies myös aiheutti alueen asukkaille vakavan hengen tai terveyden vaaran ampumalla illalla useita kertoja kerrostaloasunnon parvekkeelta ritsalla/lingolla metallikuulia kohti piha-aluetta tai parkkipaikkaa, jolla asukkaat ovat olleet.

Lisäksi mies piti yleisellä paikalla urheilukentän läheisyydessä hallussaan vaarallista esinettä eli ritsaa/tarkkuussinkoa/tarkkuuslinkoa.

Tapahtumat ajoittuvat pääosin toukokuuhun ja heinäkuuhun 2019.

Oikeudessa mies kiisti syyllistyneensä siihen, mistä häntä syytetään.

Tapauksen asianomistajat sen sijaan kertoivat oikeudessa, että asuinalueella oli vuonna 2019 tapahtunut useasti tilanteita, jossa kerrostalon parkkipaikalle ja pihalle oli ammuttu metallikuulia. Asianomistajat olivat myös nähneet vastaajan parvekkeen lasien välistä.

Vastaajan hallusta löytyi myös tekovälineeksi sopiva ritsa ja siihen sopivia kuulia. Lisäksi vastaavia kuulia löytyi runsaasti pihalta ja muun muassa asianomistajien autosta.

Oikeus katsoikin selvityksen perusteella, että asiassa ei jää epäilyä siitä, että ampuja olisi ollut joku muu kuin vastaaja. Vastaajan kiinnioton jälkeen ampuminen oli myös loppunut.

Keskusrikospoliisin lausunnon mukaan ritsa oli siinä määrin voimakas, että sillä olisi voinut aiheuttaa henkilövahinkoja.

Oikeus piti menettelyn vaarallisuuden vuoksi tekoja vakavina ja tuomitsi miehen ensikertalaisena kuuden kuukauden ehdolliseen rangaistukseen.Tuomion lisäksi oikeus määräsi miehen maksamaan muun muassa korvauksia avustajalleen, todistelukustannukset valtiolle sekä asianomistajille ja vakuutusyhtiölle yhteensä yli 5000 euron edestä korvauksia.