Ikäihmisille selviytymiskykyä terveysliikunnasta – kunta hakee mukaan Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan

Nurmijärven kunta hakee mukaan Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan. Asiasta päätti hyvinvointilautakunta viime kokouksessaan. Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa on tähän mennessä ollut mukana 86 kuntaa. Ohjelmaan valitaan uusia kuntia maaliskuussa 2021.

Voimaa vanhuuteen -ohjelman päämääränä on edistää kotona itsenäisesti pärjäävien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) liikkumiskykyä, osallisuutta ja itsenäistä selviytymistä terveysliikunnan avulla. Ohjelmaa on koordinoinut Ikäinstituutti vuodesta 2005 alkaen.

Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan valitut kunnat saavat Ikäinstituutilta kolmeksi vuodeksi maksuttoman mentoroinnin, joka sisältää tukea alkutilanteen kartoitukseen ja kehittämissuunnitelman laadintaan, hyvien toimintatapojen käyttöönottoon, seurantaan ja arviointiin.

Lisäksi kunnat saavat kuntakohtaista ohjausta, kouluttajakoulutusta eri ammattiryhmien ja vertaisten paikalliseksi kouluttamiseksi, terveysliikunnan ja -neuvonnan materiaalia sekä Voimaa vanhuuteen - yhdessä oppimisen verkostot.

Kunnille ei myönnetä erillistä rahoitusta, vaan niiden kannattaa varata henkilötyöpanosten lisäksi varoja mm. julkisen sektorin yhteyshenkilöiden ja järjestöjen vapaaehtoisten koulutuksiin liittyviin matka- ja majoituskuluihin, paikallisten koulutusten toteuttamiseen ja liikuntatilojen kustannuksiin.

Voimaa vanhuuteen -ohjelma vastaa Nurmijärven hyvinvointikertomuksessa esitettyihin kehittämiskohteisiin, muun muassa pitkäaikaisen laitoshoidon vähentämiseen ja kotona asumiseen sekä kodinomaisen asumisen tukemiseen mahdollisimman pitkään.

Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan osallistumisen tavoitteena on myös vähentää tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutarpeita lisäämällä ikääntyneiden hyvinvointia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut