Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiista Kullantöyrääntien yksityistieasioista päättymässä sopuun – "kunnalla ei enää tarvetta pitää kannetta vireillä"

Nurmijärven kunnan lakimies Sari Forsström kertoo, että kunta on pääsemässä sopimukseen Kullantöyrääntien tiekunnan kanssa. Nurmijärven Uutisissa kerrottiin tammikuussa, että kunta jätti joulukuussa moitekanteen tiekunnan kokouksen päätöksestä käräjäoikeuteen.

– Jätimme moitekanteen, koska emme olleet tyytyväisiä Kullantöyrääntien tieyksiköintiin ja määräaika moitekanteen jättämiseen oli menossa umpeen. Jos yksiköinti olisi jäänyt voimaan, niin sitä olisi ollut vaikea saada muutettua jälkikäteen, Forsström sanoo.

Forsströmin mukaan kunnan toive on ollut, että tieyksiköinti päästäisiin tekemään uudestaan ja tiekunta hakisi sen jälkeen kunnalta kunnossapitoavustusta.

– Asia onkin jo edennyt sovinnollisesti ja yhteistyössä, uudessa tiekunnan kokouksessa tehtyjen päätösten myötä. Kunta katsoo, ettei sillä enää ole tarvetta pitää kannetta vireillä, kun tiekunnan kokouksen päätöksen oikaisuvaatimukselle asetettu aika (30 pv päätöksestä) on kulunut eikä osapuolilla siten ole enää vaatimuksia tässä moitekanneasiassa.

– Tämän jälkeen keskustelu muista avoimista kohdista jatkuu, uskoakseni hyvässä yhteisymmärryksessä.