Kiista Kullantöyrääntien yksityistieasioista päättymässä sopuun – "kunnalla ei enää tarvetta pitää kannetta vireillä"

Käräjäoikeuteen joulukuussa jätettyä moitekannetta ei ole kunnan mukaan tarpeen pitää enää vireillä. Kuvituskuva. Moises Garibay

Riikka Laine

Nurmijärven kunnan lakimies Sari Forsström kertoo, että kunta on pääsemässä sopimukseen Kullantöyrääntien tiekunnan kanssa. Nurmijärven Uutisissa kerrottiin tammikuussa, että kunta jätti joulukuussa moitekanteen tiekunnan kokouksen päätöksestä käräjäoikeuteen.

– Jätimme moitekanteen, koska emme olleet tyytyväisiä Kullantöyrääntien tieyksiköintiin ja määräaika moitekanteen jättämiseen oli menossa umpeen. Jos yksiköinti olisi jäänyt voimaan, niin sitä olisi ollut vaikea saada muutettua jälkikäteen, Forsström sanoo.

Forsströmin mukaan kunnan toive on ollut, että tieyksiköinti päästäisiin tekemään uudestaan ja tiekunta hakisi sen jälkeen kunnalta kunnossapitoavustusta.

– Asia onkin jo edennyt sovinnollisesti ja yhteistyössä, uudessa tiekunnan kokouksessa tehtyjen päätösten myötä. Kunta katsoo, ettei sillä enää ole tarvetta pitää kannetta vireillä, kun tiekunnan kokouksen päätöksen oikaisuvaatimukselle asetettu aika (30 pv päätöksestä) on kulunut eikä osapuolilla siten ole enää vaatimuksia tässä moitekanneasiassa.

– Tämän jälkeen keskustelu muista avoimista kohdista jatkuu, uskoakseni hyvässä yhteisymmärryksessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut