Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläiset Jouko ja Mirjam Vuoden Mummu ja Pappa -kilpailun finaaliin – "Pistää muiden edun aina oman etunsa edelle"

Kaksi nurmijärveläistä isovanhempaa on edennyt nyt Vuoden Mummu ja Pappa -kilpailun finaaliin.

Seurana vanhusseurapalveluyrityksen järjestämän kilpailun voittaja julkaistaan lauantaina 13.2.

Kilpailun finaalivaiheessa on mukana kaikkiaan 8 isoäitiä ja 3 isoisää.

Nurmijärveltä finaalivaiheeseen ovat yltäneet 87-vuotias Jouko ja 82-vuotias Mirjam.

Joukon lähipiiri kuvaa häntä reippaaksi, sosiaaliseksi ja herttaiseksi.

– Meidän pappa on huumoriveikko, jonka jokaisen päivän tavoite on kävellä 10 000 askelta. Uusia tietoteknisiä asioita on suuri halu oppia päivittäin.

– Kaikki viihtyvät hänen seurassaan ja papan tekemät letut onkin parasta herkkua. Pappa pistää muiden edun aina oman etunsa edelle. Olisikin hienoa kruunata hänet vuoden Papaksi! Sen hän totisesti ansaitsisi, lähipiiri kirjoittaa ehdotuksessaan.

Mirjamin jälkipolvi kertoo puolestaan, että Mirjam on ollut maaviljelijän vaimo ja tehnyt töitä Helsingissä. Sairaseläkkeelle jäätyään viiden lapsenlapsen mummi on joutunut käymään läpi useita leikkauksia.

– Hän kuitenkin pärjää kotona, kun kotisairaanhoito käy 3-4 kertaa päivässä. Ja hänellä on kaikesta huolimatta iloinen mieli, jälkipolvi kirjoittaa.

Kilpailuun ilmoitettiin kaikkiaan 131 ehdokasta, joista finaaliin valittiin 11 ehdokasta. Finalisteja valitsemassa olivat tänä vuonna Eino Grön, Maiju Kauppila, bloggaaja Pinkit Korkokengät sekä kilpailun järjestäjä Mirka Saarinen Seurana Oy:stä. Sama raati valitsee myös kilpailun voittajan.

– Kilpailun tavoitteena on vanhusten arvostuksen ja onnellisen vanhuuden lisääminen. Tämä ehdokasmäärä osoittaa tarpeen tällaiselle tunnustukselle, Saarinen sanoo.

Seuranan tiedotteessa kerrotaan, että kilpailun voittajaa on tarkoitus muistaa mukavilla virkistyskäynneillä ulkoilun, rupattelun, kahvittelun tai vaikkapa shakinpeluun tai leipomisen merkeissä.