Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Millainen on Uudenmaan tulevaisuus? Maakunnan nuoret saavat haasteen ja mahdollisuuden päästä tekemään elokuvaa ammattilaisten kanssa

Uusmaalaiset nuoret haastetaan katsomaan tulevaisuuteen ja pohtimaan niin lähiympäristön muutoksia kuin työtäkin sekä taidetta ja onnellisuutta.

Oletko kiinnostunut somettamaan ympäristöstäsi tai pohtimaan tulevaisuuden suuria kysymyksiä? Onko kirjoittaminen tai elokuvien tekeminen suuri haaveesi, kysyy Uudenmaan liitto 16-24 -vuotiailta ja heittää heille Zooming Uusimaa -leffahaasteen. Siihen voi osallistua yksin tai kaverin kanssa.

Tarkoitus on laatia näkemys uusmaalaisesta maailmasta vuonna 2050. Muotona on enintään 3 000 sanan teksti tai vlogi-, video- tai muu enintään neljän minuutin mittainen digiteos.

Tuomaristo seuloo parhaat työt jatkoon ja ne julkistetaan Uusimaa-viikolla toukokuussa. Töistä arvioidaan sujuva tarinankerronta, innovatiivisuus, uudet näkökulmat ja laaja-alaisuus.

Palkintona on mahdollisuus osallistua heinä-elokuussa elokuvaleirille jatkotyöstämään omaa työtä ammattilaisten ohjauksessa. Jatkoon pääsee vähintään neljä mielenkiintoista teosryhmää.

Leirin ohjaajat ovat festivaalijohtaja Antti Luusuaniemen valitsemia ammattilaisia. He opettavat muun muassa ohjaamista, käsikirjoittamista, kuvaamista ja leikkaamista.

Elokuvaleirillä syntyneet lyhytelokuvat julkaistaan ja esitetään Red Carpet -elokuvafestivaalin ohjelmistossa Hyvinkäällä elokuun lopulla. Lyhytelokuvat jaetaan myös Red Carpetin YouTube -kanavalla.

Ytimekkäästi nimetyt työt on jätettävä viimeistään 9. huhtikuuta kello 12 mennessä osoitteeseen tarja.haili@uudenmaanliitto.fi.

Tuomaristossa on edustettuina Helsinki Business College, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Metropolia AMK, Red Carpet Film Festival, Uudenmaan kylät ry ja Uudenmaan liitto.

Uudenmaan liitto listaa osallistujille avuksi kysymyksiä:

- Millainen on sinun Uusimaasi vuonna 2050?

- Miten sinun Uusimaasi muuttuu ja millaiset voimat meitä ohjaavat?

- Millä tavoin ja minne väki liikkuu?

- Miten digitaaliset palvelut ja tekoäly näkyvät arjessamme?

- Miten asumme, mitä töitä teemme ja mistä saamme energiamme?

- Mikä on Uudenmaan suhde muuhun maailmaan?

- Millainen on onnellisten Uusimaa?