Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven kunta tehostaa yksityistieviestintää kuntalaisten ja päättäjien toiveesta

Nurmijärven kunta aikoo jakaa yksityistien varrella asuville asukkaille tiiviisti tietoja yksityistieuudistukseen liittyen tänä keväänä.

Kunta avaa mm. uuden yksityistien tiekunnille ja hoitokunnille suunnatun auttavan puhelimen. Auttavassa puhelimessä tieisännöitsijä Mika Rahja vastaa nurmijärveläisten tiekuntien kysymyksiin ja auttaa käytännön asioissa perjantaisin klo 9–14. Puhelin avautuu 19.2. ja palvelee numerossa 040 317 2351.

Ennen tätä, kampanjansa ensimmäisenä toimenpiteenä kunta on avannut jo yksityistiekyselyn kunnan verkkosivuille.

Lisäksi kunta ottaa verkossa vastaan kysymyksiä kuntalaisia askarruttavista yksityistieasioista ja koostaa niihin vastauksia osoitteeseen www.nurmijarvi.fi/yksityistiet.

Torstaina 11.3. klo 18-20 kunta aikoo järjestää verkossa infotilaisuuden, jossa mm. pureudutaan uudistuneeseen avustuskäytäntöön ja vastataan tieosakkaiden kysymyksiin.

Lisäksi kunta on avannut verkkosivuilleen lomakkeen tiekuntien palautetta, toiveita ja kehitysehdotuksia varten. Kunnan tiedotteen mukaan kommentteja tullaan keräämään keväällä myös osallistavissa keskusteluissa tiekuntien kanssa.

Kuten tekninen johtaja Jouko Lehtonen kertoi NU:ssa 6.-7.2., palaute kootaan yhteen avustusjärjestelmän mahdollista täsmentämistarvetta varten.

Kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltasen mukaan yksityistieasioista aiotaan nyt viestiä aktiivisesti, koska kuntalaiset sekä kunnanpäättäjät ovat toivoneet, että kunta viestisi yksityistieasioista aktiivisesti sekä ymmärrettävästi.

– Olemme viestineet asiasta aktiivisesti jo aiemmin, mutta yksityisteiden avustuskäytännöt uudistuvat tänä keväänä ja on tärkeää, että yksityisteiden hoitokunnat saavat tietoa nyt avustusten hakemiseksi. Lisäksi uuden yksityisteiden avustusjärjestelmän toimivuutta ja mahdollisia jatkokehittämisen tarpeita selvitetään kunnassa ja tässäkin yhteydessä on tärkeää mahdollistaa vuoropuhelu ja osallistaminen kehitysehdotusten tuomiseksi, Siltanen sanoo.