Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhukselta huijattiin maksukortit taksimatkan jälkeen – "Tekona härski", kommentoi rikoskomisario

Espoolainen vanhus menetti pankki- ja luottokorttinsa taksimatkaan linkitetyssä huijauksessa 5. helmikuuta. Poliisi epäilee, että huijauksessa saattoi olla mukana myös taksikuski.

– Onhan tämä tekona härski, kommentoi rikoskomisario Katja Rekola.

Vanhus oli tilannut kauppareissun päätteeksi taksin kotiin Espoon keskustassa. Taksiin noustessaan hän oli nähnyt kuskin juttelevan toisen henkilön kanssa. Vanhus maksoi matkan käteisellä.

Noin puoli tuntia myöhemmin vanhukselle soitti taksipalvelun työntekijäksi esittäytynyt henkilö, joka sanoi, että aiempaa maksua ei ollut hyväksytty ja että maksu tullaan perimään vanhukselta kotoa.

Vanhuksen mukaan asunnolle saapuivat taksikuski ja aiemmin tämän kanssa jutellut mies. Poliisilla ei Rekolan mukaan vielä ole varmuutta, oliko kyseessä sama taksikuski.

Kaksikko kertoi tarvitsevansa vanhuksen pankki- ja luottokortit, jotta voivat käydä suorittamassa maksun auton maksupäätteellä. Vanhus antoi kortit, mutta miehet eivät koskaan palanneet.

Vanhus ymmärsi nopeasti tulleensa huijatuksi, soitti hätäkeskukseen ja sai kortit nopeasti suljettuna.

− Omaa pankkikorttia tai muita pankkitietoja ei tulisi antaa toisen haltuun, jos ei voi itse valvoa niiden vastuullista käyttöä. Onneksi tämän tapauksen vanhus huomasi huijauksen nopeasti ja reagoi tilanteeseen oikealla tavalla eli sulkemalla kortit välittömästi ja tekemällä asiasta rikosilmoituksen, Katja Rekola sanoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi tutkii tapausta varkautena.