Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkonkylän ennakkoäänestyspaikka vaihtuu – myös vaalibussi lähtee liikkeelle

Kuntavaalien ennakkoäänestyspaikat muuttuvat hieman Nurmijärvellä.

Aiemmin Kirkonkylän ennakkoäänestys suunniteltiin järjestettävän Heikkarin palvelutalon alakerrassa, mutta ennakkoäänestys siirtyykin nyt Kirkonkylän K-Supermarketin kiinteistön (Mahlamäentie 2) toisen kerroksen tyhjillään olevaan liiketilaan.

– K-Supermarket on keskeisellä paikalla ja hyvin saavutettavissa, mutta erityisesti äänestystilan avaruus ja turvallissuuseikat näin korona-aikaan olivat ratkaiseva syy, keskusvaalilautakunnan sihteeri, Nurmijärven kunnan lakimies Sari Forsström perustelee ratkaisua ja jatkaa:

– Heikkarin palvelutalon tilat olisivat myös tarkoitukseen hyvin toimivat, mutta halusimme välttää asukkaille edes teoriassa aiheutuvia riskejä korona-altistumisten osalta.

Muut ennakkoäänestyspaikat eli Klaukkalan Tello-sali, monitoimitalo Monikon aula sekä Rajamäellä sijaitseva Nurmijärven seurakunnan Artturi-sali pysyvät ennallaan.

Lisäksi Nurmijärvellä kiertää tiistaina 13. huhtikuuta vaalibussi, joka pysähtyy kello 10.30–11.15 Keudan parkkipaikalla (Lopentie 20), 11.45–12.30 Arkadian yhteislyseolla (Lepsämäntie 15), 13.–13.45 Nurmijärven lukion Rajamäen toimipisteessä (Kuntolanpolku 3) ja 14.15–15 Nurmijärven lukion Kirkonkylän toimipisteen pihalla (Keskustie 7).

– Vaalibussin tarkoituksena on erityisesti aktivoida nuoria äänestäjiä. Jos paikalla sattuu tuolloin olemaan, niin kuka tahansa voi bussissa äänestää, Forsström kertoo.

Vaalibussiin otetaan yksi äänestäjä kerrallaan. Bussi ei ole esteetön äänestyspaikka.