Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro oli taas kova kotonaan – kaksijakoinen viikonloppu F-liigan naisten ylemmässä sijoitussarjassa

Porvoo on ollut viime vuosina paha paikka SB-Prolle. Niin tälläkin kertaa, kun Porvoon Salibandyseura isännöi nurmijärveläisiä lauantaina ylemmän sijoitussarjan avauksessa. PSS voitti hieman alavireisen vieraansa 7–4.

Mutta yksi yö muutti taas kerran kaiken. Sunnuntaina Klaukkalassa SB-Pro ei antanut PSS:lle juurikaan mahdollisuuksia. Tyylikäs esitys tuotti 7–3-numerot. SB-Pro otti takaisin yhdeksi vuorokaudeksi menettämänsä kärkipaikan. Ylemmän sijoitussarjan kolmannella joukkueella, kolme pistettä perässä olevalla oululaisella SSRA:lla, on tosin kaksi peliä vähemmän pelattuna. Mutta SB-Pro kohtaa oululaiset vielä kahdesti ja sillä on paalupaikka pudotuspeleihin omissa käsissään.

– Taas jäi Porvoossa vähän vajaaksi, SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander myönsi.

– Kaikki tiesivät, että olemme kotona parempia, mutta pitäisi olla vieraissakin. Sitä keväällä vaaditaan.

– Piti vain nollata nopeasti se lauantain peli ja olla kotihallissa heti alusta asti terävänä, sanoi SB-Pron ”duunariketjun” laitahyökkääjä Marjut Kinnunen. Hän vei kotijoukkueen johtoon jo toisella peliminuutilla. Se oli kymmenettä liigakauttaan pelaavan konkarin tämän kauden seitsemäs maali.

Eikä SB-Pro johtoasemastaan luopunut. Kinnunen sai vielä syöttöpisteen puolustaja Elina Vanhasen toisessa erässä laukomasta 4–1-osumasta. Sunnuntaina nurmijärveläisille maalasivat myös kapteeni Karoliina Kujala kahdesti sekä Meri-Helmi Höynälä, Ina Leminen ja Aada Isometsä, joka viimeisteli loppunumerot tyhjiin.

Karoliina Kujalan 3–1-maali ajassa 15.08 oli hänen 500. tehopisteensä liigassa. Hänen edellään kaikkien aikojen tilastossa ovat vain juhlamaalin syöttänyt kaksoissisko Elina Kujala (547) sekä jo uransa lopettaneet Classic-legendat Nina Rantala (655) ja Katriina Saarinen (640).

Liiga jatkuu SB-Pron osalta 28. helmikuuta vierailulla Ouluun. Viikko myöhemmin SSRA tulee Arkadia-halliin sijoitussarjan päätösotteluun.

Tulevana lauantaina pelataan Riihimäellä naisten Suomen cupin finaali, missä SB-Pro kohtaa turkulaisen FBC Loiston. SB-Pro hakee toista peräkkäistä cup-mestaruuttaan.

– Hyvin erityyppinen joukkue kuin esimerkiksi PSS. Paljon kokemattomampi, mutta jalkavampi ja taitavampi, päävalmentaja Vilander luonnehtii finaalivastustajaa.