Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteishaussa kiinnostanevat alat, joilla työllistyy hyvin – vaihtoehtoihin kannattaa tutustua ennakkoluulottomasti

Koulutus: Suosituimpia aloja ovat ammatit, joissa työllisyystilanne on hyvä.

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku alkaa ensi viikolla. Tänä vuonna hakuaika on 23.2.–23.3.

Keudan rehtori Anna Mari Leinonen uskoo, että yhteishaussa näkyy tänäkin vuonna vanhojen kestosuoskkien suosio.

Kaikkein halutuimpia tutkintoja ovat sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, rakennusalan pt:stä maanrakennus, turvallisuusalan pt, kuvallisen media-alan ja kuvallisen ilmaisun pt:stä mediapalvelujen toteuttaja sekä talotekniikan pt.

– Myös liiketoiminnan perustutkintoon sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon on paljon hakijoita, mutta niissä meillä on myös tosi paljon aloituspaikkoja, Leinonen sanoo.

Leinonen uskoo, että alojen vetoa lisää se, että kaikissa on hyvä työllistymistilanne. Lisäksi alojen mielenkiintoisuus ja työtehtävien haasteellisuus sekä merkityksellisyys lisäävät mielekkyyttä.

Uusia tutkintoina, jotka eivät ole yhteishaussa, Keudassa nähdään ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto, eläintenhoidon ammattitutkinto, esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto sekä matkailupalvelujen ammattitutkinto.

– Näillä aloilla meillä on myös perustutkintokoulutusta, Leinonen lisää.

Leinonen kertoo, että viime vuoden yhteishaun positiivinen yllätys oli se, että lähes jokaiselle alalle riitti tasaisesti hakijoita.

– Aloja, joissa suosio olisi laskenut paljon, ei oikeastaan ollut juuri yhtään.

Leinonen kehottaa hakijoita tutustumaan maltilla eri vaihtoehtoja.

– Tutustukaa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti erilaisiin vaihtoehtoihin. Keuda on monialainen oppilaitos ja meillä on monia mahdollisuuksia. Tarjoamme yksilölliset polut, ja opiskelijoilla on mahdollisuus edetä opinnoissaan sekä saavuttaa tutkinto parhaassa mahdollisessa aikataulussa. Ensimmäinen valinta ei lukitse sinua vaan tarvittaessa voi siirtyä toiseen koulutukseen sisäisellä palveluohjauksella, Leinonen muistuttaa.