Keusoten koronarokotuksissa edetään 85-vuotiaista seuraaviin ryhmiin – näin rokotukset etenevät

Kuvituskuva. Arkisto/Aulikki Jääskeläinen

Riikka Laine

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän alueella ensimmäisen koronarokotteen on saanut THL:n tiistaina päivittämän rokoterekisterin mukaan kaikkiaan 5734 asukasta.

Keusoten johtajan Pirjo Laitinen-Parkkosen mukaan hoivakotien asukkaiden rokottaminen alkaa olla kaikissa kunnissa tehty.

–  Jonkin verran kotihoidon asiakkaita, jotka pääsevät rokotuspisteelle, on myös rokotettu. Määrissä on ollut kuntakohtaisia eroja.

– Tällä hetkellä rokotamme yli 85-vuotiaita, ja olemme tällä viikolla aloittaneet myös yli 80-vuotiaiden henkilöiden rokottamisen. Tällä viikolla aloitetaan myös vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiiden alle 70-vuotiaiden rokotuksiin kutsuminen, Laitinen-Parkkonen kertoo.

Laitinen-Parkkonen muistuttaa, että rokotevuorossa olevat henkilöt kutsutaan rokotuksiin joko puhelimitse tai kirjeitse. Keusote avasi viime viikon alussa puhelinajanvarauksen rokotuksiin, mutta se jouduttiin sulkemaan pian, kun rokotusaikoja ei ollut juuri tarjota.

Laitinen-Parkkosen mukaan puhelin- ja nettiajanvarausta ei voida vieläkään avata, koska rokotteita on niin vähän.

Lue myös: 1000 nurmijärveläistä nyt rokotettu – nimilistojen puute viivästyttänyt rokotustahtia

Keusoten rokotusjärjestys ja -tilanne

Keusote aloitti koronarotukset rokottamalla ensin koronapotilaita hoitavaa sote-henkilöstöä, sairaankuljetuksen työntekijöitä ja koronanäytteenottajia.

Seuraavaksi siirryttiin ikääntyneiden asumispalveluyksiköiden asukkaisiin sekä ikääntyneiden asumispalveluyksiköiden työntekijöiden rokottamiseen.

Kolmantena oli vuorossa kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö ja sen jälkeen 80 vuotta täyttäneet omaishoidettavat, ja heidän iäkkäät 65 vuotta täyttäneet omaishoitajat.

Tällä hetkellä rokottamatta on vielä osa 85 vuotta täyttäneistä, mutta tämän ikäryhmän rokotukset ovat parhaillaan käynnissä.

Tällä viikolla on aloitettu 80 vuotta täyttäneiden rokotukset.

Tällä viikolla aletaan kutsua rokotuksiin alle 70-vuotiaita, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

Näiden jälkeen rokotetaan alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus, 75–79-vuotiaat ikäihmiset sekä 70–74-vuotiaat ikäihmiset.

Viimeisten joukossa rokotetaan muu väestö ja muu sote-henkilöstö.

Rokotusjärjestyksessä noudatetaan THL:n ohjetta.

Aikataulu ja rokotusjärjestys täsmentyvät vielä.

Rokotusjärjestys riippuu saatavilla olevasta rokotteesta, sillä eri väestöryhmille suositellaan eri merkkisiä rokotteita.

Rokotusryhmiin voit tutustua tarkemmin THL:n sivuilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut