Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme kuntaa Keski-Uudeltamaalta rankingin kärkikymmenikköön – Kerava romahti sijalle 16

Järvenpää ylsi vuoden 2019 tavoin neljänneksi tuoreimmassa yli 50 000 asukkaan kuntien keskinäisessä vertailussa, jossa mitattiin yritysten mielestä vetovoimaisimpia kuntia.

Keski-Uudenmaan kunnista myös kolmanneksi sijoittunut Hyvinkää (viimeksi viides) ja kymmenenneksi sijoittunut Nurmijärvi (kuudes) löytyivät kärkikymmeniköstä.

Vuoden 2019 vertailussa seitsemänneksi sijoittunut Kerava löytyi nyt sijalta 16.

Tilaston kärjessä komeili Varsinais-Suomessa Turun lähellä sijaitseva Lieto.

– Järvenpää on vakiinnuttanut asemansa yhtenä kärkikuntana yritysmyönteisyydessä, mutta tyytyväisiä ei vielä olla. Tavoitteenamme on olla Suomen paras, sanovat Järvenpään elinvoimajohtaja Marko Lehenberg ja yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo tiedotteessa.

Päävertailussa Helsingin seutukunta sijoittui 25 seutukunnan joukossa viidenneksi. Seutukuntaan kuuluivat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lohja, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Koko kuntarankingin voiton vei Seinäjoen seutukunta.

Elinkeinoelämän keskusliiton tutkimuksessa käytettiin yrityksille suunnattua kyselyä rinnan aluekohtaisten kuntatalous- ja yrittäjyystilastojen kanssa. Vastaajina joulu–tammikuussa tehdyssä kyselyssä oli 2 117 yritystä, joissa oli 168 206 työntekijää.

Tutkimuksessa yritykset arvioivat muun muassa kuntapäätöksenteon yrityslähtöisyyttä (esim. kaavoituksen sujuvuus, yritysvaikutusten huomiointia päätöksissä), oman alueen julkisia yrityspalveluita (neuvonta, rahoitus ja toimitilat) sekä osallistumismahdollisuutta palveluiden tuottamiseen (kilpailu kuntayhtiöiden kanssa ja julkiset hankinnat).