Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hus alkaa julkaista hankintojaan julkisesti – ensimmäinen listaus helmikuussa koskee koko viime vuotta

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) julkaisee helmikuusta lähtien verkkosivuillaan kaikki tiedot kuntayhtymän ostolaskuista.

Tietojen julkaisulla Hus haluaa lisätä hallinnon avoimuutta ja luotettavuutta.

Helmikuussa julkaistava ensimmäinen tiedosto on listaus kaikista Husin tekemistä hankinnoista vuonna 2020. Sen jälkeen tiedot uusista ostolaskuista päivitetään aina neljännesvuosittain.

Julkaisemalla palveluiden ostoista, aineista, tarvikkeista ja tavaroista syntyneet ostolaskutiedot, Hus lisää hankintojensa läpinäkyvyyttä, vertailukelpoisuutta ja hallinnon avoimuutta.

– Ostolaskutietojen julkaisu on osa laajempaa hankintojen kehittämistä, jota olemme tehneet jo vuodesta 2019 alkaen. Olemme määrätietoisesti noudattaneet hankintojen kohdalla avointa viestintää. Avoimuus on myös kuntaomistajien ja veronmaksajien edun mukaista, hallintojohtaja Lauri Tanner sanoo tiedotteessa.

Lue lisää: Husin epäselvät ja jopa laittomat hankinnat kestäneet yli 10 vuotta, arvioi toimitusjohtaja – "Johtamiskulttuuri on ollut aiemmin huono"

Julkaistavat tiedot on poimittu Hus kuntayhtymän laskutusjärjestelmästä.

Tiedostosta löytyvät riveittäin seuraavat tiedot: toimittajan nimi ja y-tunnus, laskun summa, arvonlisävero, päivämäärä, hankinnan tehneen vastuuyksikön nimi ja numero, sekä kulutili, jolle ostolasku on kohdistettu. Husin hankintoja voi siten tarkastella esimerkiksi toimittaja- ja tilitasolla.