Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL haluaa sulkea pääkaupunkiseudun baarit kolmeksi viikoksi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että baarit, pubit ja yökerhot suljettaisiin pääkaupunkiseudulla kokonaan mahdollisimman nopeasti ja pidettäisiin suljettuna 14. maaliskuuta asti. Suositus koskee Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten anniskelupaikkoja.thl

Samaksi kolmen viikon ajaksi THL suosittelee julkisten kokoontumisten rajaamista kuuteen henkilöön koko Hus-alueella eikä sen isommalla porukalla pitäisi kokoontua yksityisestikään. Alueelta ei THL:n mukaan myöskään pitäisi matkustaa lomalle oman alueen ulkopuolelle.

THL pitää välttämättömänä, että Hus-alueella otetaan käyttöön kovemmat koronatoimet, jotta epidemia ei kiihtyisi. Samalla estettäisiin virusmuunnoksen laajaa leviämistä muualle maahan.

Erityisen tärkeinä THL pitää toimia, joilla voidaan vähentää aikuisten välistä tartuntariskiä, sillä tartunnat ovat lisääntyneet Suomessa eniten 19–34-vuotiailla. Työikäisten tiiviit kontaktit toimivat epidemian ajurina.

Useiden laajojen tartuntaketjujen alkuperä on THL:n mukaan ollut yksityistilaisuuksissa sekä baareissa ja vastaavissa tilanteissa.

Viime viikkojen aikana Husin ja muun maan epidemiakehitys on eriytynyt. Husin alueella ilmaantuvuus on neljässä viikossa lähes kaksinkertaistunut 108,9 tapauksesta 100 000:ta ihmistä kohden 185,9 tapaukseen. Samaan aikaan ilmaantuvuus lähes kaikissa muissa sairaanhoitopiireissä on pääasiassa laskenut.

– Koko Suomessa epidemian kiihtymisen riski on kasvanut muita virustyyppejä nopeammin leviävän brittivariantin takia. Sitä on löytynyt Uudeltamaalta eneneviä määriä, sanoo tiedotteessa THL:n johtaja Mika Salminen.