Sääksin matkaluistelureitti jää haaveeksi – "Pinta pitäisi jäädyttää uudelleen"

Vaikka tänä talvena luistelemaan on päässyt jäädytetyillä kentillä jo useamman viikon, niin matkaluistelumahdollisuuksia järven jäillä on moni odottanut.

Etelä-Suomessa on avattu lähiaikoina useampi matkaluistelureitti, ja auratuilla reiteillä pääsee luistelemaan nyt jo mm. Tuusulassa Tuusulanjärvellä, Espoon Suvisaaristossa ja Nummelan lentokentällä Vihdissä.

Lisäksi Espoon Bodomjärvellä on tällä viikolla aurattu rataa.

Nurmijärven Ladun varapuheenjohtaja Keijo Westin mukaan Sääksjärven osalta matkaluistelureitti jää tänä talvena haaveeksi.

Aiemmin NurLa on ollut toteuttamassa Sääksjärvelle aurattua reittiä yhdessä Kiljavan Opiston kanssa, jos olosuhteet ovat suinkin sen sallineet.

Huono alkutalvi, kovat lumisateet ja veden nousu jäälle ennen seuraavia kovia lumisateita on vaikuttanut kuitenkin tämän talven osalta siihen, ettei Sääksjärvi ole päässyt jäätymään kunnolla. Westin mukaan jään kesto alkaa vasta nyt olla kohtuu hyvä, vaikka edelleen hän muistuttaa, että Sääksissä on useita lähdekohtia, joissa tulee olla erityisen varovainen, jos jäälle mielii mennä.

–  Nyt jään pinta lumen alla on vaan niin röpelöistä, että pinta pitäisi jäädyttää uudelleen, sillä muutoin luistelu ei ole nautinto kenellekään.

– Jos taas jään pinnan auraisi ja aurinko pääsisi sulattamaan pintaa, niin jäästä voisi tulla tasaisempi. Mutta sekin on hyvin pitkälti säästä kiinni ja kausi jäisi joka tapauksessa hyvin lyhyeksi, West sanoo ja muistuttaa, että tekojäälläkin kausi päättyy yleensä viimeistään maaliskuun puolivälissä.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut