Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljäs lumiukkojen sukupolvi on tekeillä – näin voit osallistua hauskaan haasteeseen

Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -kampanja on käynnissä ja haastaa rakentamaan vähintään 10 000 lumiukkoa eri puolille Suomea.

Kampanjan tiimoilta kerrotaan, miten tehdä pakkaslumesta lumiukko ja esimerkiksi tuunaamalla niitä väreillä.

Neljännen kerran järjestettävän kampanjan tavoitteena on saada suomalaiset nauttimaan ulkoilusta ja samalla ilahduttamaan ihmisiä.

– Pakkaslumestakin voi tehdä vähintään yhtä hienoja lumiukkoja kuin nuoskalumesta. Mikäs sen parempaa hiihtolomatekemistä kuin rakentaa lumiukkoja omaan tai vaikka paikallisen senio-ritalon pihaan ilahduttamaan iäkkäitä asukkaita, Suomen Ladun tapahtumasuunnittelija Saija Suominen vinkkaa.

Lumiukon tekemiseen pakkaslumesta tarvitaan suurehko pahvilaatikko, josta irrotetaan pohja ja kansi. Lunta lapioidaan muottiin ja välillä tiivistetään tamppaamalla. Kun muotti on täynnä, se saa levähtää esimerkiksi eväiden syönnin mittaisen ajan.

Muotin poistamisen jälkeen veistetään lumiukko esiin ja puetaan se tyyliin sopivaksi.

Lumiukon valmistuttua sen voi merkitä Ulkona kuin lumiukko -kampanjan sivuilla olevaan lumiukkolaskuriin ja tempauksen päätyttyä maaliskuussa on selvillä Suomen “lumiukkoisin kunta”.

Viime vuonna voiton vei Nivala, joka päihitti loppukirillään Kuopion.

Karttapalvelussa voi ilmoittaa vain rakennettujen lumiukkojen määrän, joten lumiukkokuvat Suomen Latu toivoo jaettavan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #UlkonaKuinLumiukko.

Lumiukkoja voi ilmoittaa laskuriin 15.3. asti.