Ympäristölautakunta tyytymätön Louhintahiekan YVA-selostukseen – esimerkiksi räjäytysten vaikutukset arvioitu puutteellisesti

Kuvituskuva. Anu Pakarinen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta on antanut Ely-keskukselle lausuntonsa Louhintahiekka Oy:n suunnitteleman kiviainesten ottoalueen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta. Yritys suunnittelee Raalaan mittavaa kiviainesten ottoaluetta, jota käytettäisiin myös pilaantumattomien maa-ainesten loppusijoitukseen.

Ympäristölautakunta puuttui lausunnossa useaan arviointiselostuksen kohtaan. Se arvioi muun muassa, että haettavaksi voi tulla arviointiselostuksessa esitettyjen lupien lisäksi useita vesilakiin liittyviä lupia.

Lautakunta pitää tärinän arviointia puutteellisena, koska selostuksessa on keskitytty vain liikenteestä aiheutuvan tärinän arviointiin. Louhintatärinän osalta arvioidaan vain tärinän vaikutusta rakennuksiin. Vuosia kestävien louhintaräjäytysten vaikutusta ihmisten terveyteen ja viihtyisyyteen ole lainkaan arvioitu.

Suunnitellusta maankaatopaikkatoiminnasta lausunnossa todetaan, että rakennetuilla alueilla maaperässä voi olla ihmisen toiminnan seurauksena haitallisia aineita, vaikka maaperää pidetään selkeästi pilaantumisen vaaraa aiheuttavan toiminnan puuttuessa puhtaana.

Lausunto on kokonaisuudessaan osoitteesta https://www.keskiuudenmaanympäristökeskus.fi/

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut