Omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteet päivitetty – pieniä tarkennuksia aiempaan

Kuvituskuva. Riikka Jokinen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven elinvoimalautakunta on täsmentänyt 9. helmikuuta kokouksessaan omakotitonttien yleisiä haku- ja luovutusperiaatteita. Täsmennetyt haku- ja luovutusperiaatteet astuvat voimaan 1. huhtikuuta 2021.

Täsmennyksistä toinen koskee seuraavaa lausetta: Uuteen hakuun ei voi osallistua, mikäli kunnalta aiemmassa haussa saatu kohde ei täytä rakentamisvelvollisuutta. Nyt tämä lause muutettiin muotoon uuteen hakuun ei voi osallistua, mikäli hakija ei ole täyttänyt kunnalta aiemmassa haussa saadun kohteen rakentamisvelvollisuutta.

Myös kohtaan 11, joka koskee rakentamattoman tontin edelleen luovuttamista ilman kunnan suostumusta, tehtiin pieni tarkennus.

Nämä kaksi päätöstä olivat yksimielisiä. Sen sijaan Sirkka Rousun (sd.) esityksestä, jonka mukaan uusissa vuokrasopimuksissa vuokratontin vuosivuokra olisi 5% tontin luovutushinnasta, äänestettiin. Äänestyksen tuloksena nykyinen 6 % vuosivuokra jäi voimaan.

Yhtenäistetyt haku- ja luovutusperiaatteet, joita nyt täsmennettiin, ovat vuodelta 2020.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut