Kolmen suden lauma Klaukkalan keskustan tuntumassa – "Pitkin syksyä huhuja susihavainnoista"

Klaukkalan keskustan tuntumassa Tilankujan ja Ratsutilan aukion välisellä pellolla havaittiin eilen illalla kolme sudeksi tunnistettua eläintä. Tunnistamisessa ovat olleet mukana sekä poliisi että kolme henkilöä Klaukkalan Metsästysseurasta.

Yksi metsästysseuralaisista näki sudet 30 metrin päästä ja arvelee, että kyse oli nuorista yksilöistä.

SRVA-tehtävistä (suurriistavirka-apu) ja suurpetotehtävistä Klaukkalan alueella vastaava Juha Hillberg sai maanantai-iltana noin kello 22 tiedon susihavainnosta. Tällöin puhuttiin Hillbergin mukaan 2–6 sudesta. Klaukkalan Metsästysseurasta paikalle meni kolme henkilöä. Hillberg ilmoitti lähellä asutusta tehdystä susihavainnosta myös hälytyskeskukseen.

Samana iltana noin kello 23 poliisi otti yhteyttä Hillbergiin. Tällöin sovittiin, että mikäli susia päätetään lähteä karkottamaan, poliisista otetaan häneen uudelleen yhteyttä ja hän kerää siihen tarvittavan porukan. Tällaista soittoa ei tullut.

Hillbergin mukaan viimeinen havainto susista tehtiin Palomäentie nelosen kohdalla Tokmannin takana pellon laidassa.

– Sudet menivät nähtävästi Klaukkalan vedenpuhdistamon taakse. Siitä eteenpäin on aikamoinen metsäalue Metsäkylään asti.

Sosiaalisessa mediassa levinnyt susihavainto toi havaintopaikalle suuren joukon ihmisiä ja autoja, joita poliisi joutui häätämään pois.

– Tuollainen sotkee aina tilannetta. Toivottavaa olisi, että ihmiset välttäisivät näissä tapauksissa paikalle menemistä, Hillberg sanoo.

Sosiaalisessa mediassa käydyssä keskustelussa nousi esille myös epävarmuus siitä, minne epäillystä susihavainnosta pitäisi ilmoittaa.

– Kun sudet ovat lähellä asutusta, ilmoituksen voi tehdä suoraan hätänumeroon 112. Nurmijärven Riistanhoitoyhdistyksen sivuilla on myös niiden henkilöiden nimet, joihin kullakin alueella tehdystä havainnosta voi ottaa yhteyttä, Hillberg ohjeistaa.

Nurmijärven Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Tommi Nylund pitää outona sitä, että sudet tulevat näin lähelle asutusta.

– Klaukkalassa on pitkin syksyä liikkunut huhuja susihavainnoista. Niitä ei kuitenkaan ole pystytty varmistamaan, Nylund kertoo.

– Ovatko sitten nuoria susia, jotka etsivät ruokaa, uutta elinympäristöä vai ovatko vain eksyksissä? hän pohtii.

Nylund neuvoo pitämään koirat kytkettynä, niin kuin niiden muutenkin tulisi olla, ja olemaan aina luonnossa liikuttaessa valppaana.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut