WRC Arctic Rally Finland ajetaan viikonloppuna – Mikko Heikkilä mukana uransa ensimmäisessä MM-rallissa

Viikonloppuna ajettava WRC Arctic Rally Finland on Mikko Heikkilän uran ensimmäinen MM-ralli. Nurmijärveläinen lähtee haastamaan maailman huippuja Lapin kovavauhtisille ja lumisille erikoiskokeille.

Mikko Heikkilä, 28, yhdessä kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa kilpailevat 26.-28.2 ajettavassa WRC Arctic Rally Finlandissa. Rallin maailmanmestaruussarjan vuoden 2021 toinen osakilpailu on Heikkilän uran ensimmäinen MM-ralli. Uran tähän mennessä suurin kilpailu ei kuitenkaan tuo mukanaan ylimääräisiä paineita.

– Hyvällä fiiliksellä lähdetään. On mahtavaa lähteä ajamaan uudestaan Lapin nopeille teille, ja kun vielä kyseessä on ensimmäinen MM-ralli mulle, niin tunnelma on hieno. Käytännössä ei ole paljoa eroja, samoja teitä ajetaan. Totta kai paljon enemmän ihmisiä seuraamassa omaa suoritusta, mutta en ota minkäänlaisia paineita, Mikko Heikkilä sanoo.

Toiseen kilpailuunsa tuliterällä Skoda Fabia Rally2 Evo-autollaan lähtevä Heikkilä haki viime hetken tuntumaa testeistä lauantaina. Lisäksi tammikuussa ajetusta Arctic Lapland Rallystä opittuja asioita tullaan hyödyntämään kolmipäiväisessä kilpailussa. Kuitenkaan kotikenttäedusta ei Heikkilän mukaan voida juurikaan puhua.

– Tien tyypistä on nyt jonkinlainen kokemus. Ainakin pätkä, missä sattui se harmillinen kaatuminen ajetaan liki samalla tavalla nyt sekä viime vuodelta mukana on yksi pätkä, mistä ajetaan nyt osa. Pientä hajua reitistä siis on, mutta nuotit saa kuitenkin tehdä uusiksi. Pientä kotikenttäetua saattaa muihin WRC3-kuskeihin nähden olla, muttei mitään älytöntä, Heikkilä kertoo.

WRC3-luokassa taso on korkea. Lisäksi R5-luokan autoilla ajetaan WRC2-sarjaa, jossa mukana on entisiä WRC-kuljettajia ja tehdastalleja. Heikkilä ei kuitenkaan lähde asettamaan tavoitteita sijoituksen suhteen, vaan kertoo keskittyvänsä omaan ajoonsa.

– Tavoitteena on ajaa ehjä suoritus ilman isompia virheitä niin kovaa kuin pystyn. Yritän mennä sen minkä päästään, missään tapauksessa ei lähdetä himmailemaan. Katsotaan sitten maalissa, mihin se riittää.

– Taso täällä on ihan valtavan kova. Ei pidä lähteä kisaan henkseleitä paukutellen, kuten ei toki muutenkaan. Mitään ei saada ilmaiseksi, ja saa ajaa kovaa jos meinaa pärjätä tässä porukassa. Ei kuitenkaan lähdetä anteeksi pyytelemään, keskitytään omaan suoritukseen ja antaa muiden tehdä oma suorituksensa ja katsotaan sitten maalissa, mihin se riittää. Tehdään niin kova tulos kuin mahdollista, Heikkilä summaa.

WRC Arctic Rally Finland ajetaan 26.-28.2. Rovaniemellä. Kilpailussa ajetaan yhteensä kymmenen erikoiskoetta ja 251,1 EK-kilometriä. Kilpailu ajetaan yleisöltä suljettuna.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut