Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Romutuspalkkiolain porsaanreikä menossa tukkoon perjantaina – Yhteen hankintaan saa käyttää vain yhden palkkion

Autojen romutuspalkkiota koskevan lain porsaanreikä tukitaan niin, että huomisesta perjantaista lähtien yhteen hankintaan voi käyttää vain yhden romutuspalkkion. Romutuspalkkion voi käyttää uuden vähäpäästöisen auton, sähköpolkupyörän tai joukkoliikenteen liikkumispalvelun hankintaan. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa lakimuutos huomenna.

Kun romutuspalkkiolaki tuli voimaan viime vuoden lopulla, siinä ei mainittu, montako romutuspalkkiota voi saada yhteen hankintaan. Tuet myöntävä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tulkitsi aluksi, että romutuspalkkioita voi saada rajattomasti kerralla.

Tilanne johti siihen, että jopa pari sataa ihmistä ehti Suomen Kuvalehden mukaan hakea useita romutuspalkkioita yhtä hankintaa kohti. Yksi hakija romutti peräti sata autoa saadakseen 200 000 euron tuen uuden auton ostoon. 200 000 euron palkkiota hakeneesta kertoi tammikuussa ensimmäisenä Talouselämä.

Romutuspalkkiota voi saada vähäpäästöisen auton hankintaan 2 000 euroa ja sähköavusteisen polkupyörän tai joukkoliikennepalvelun ostoon 1 000 euroa.