Lionsit järjestävät nuorten vanhempia tukevan illan – puheenaiheina kiusaaminen ja nuorisoväkivalta

Nurmijärven Lions-klubit järjestävät yhteistyössä Aseman Lapset ry:n, Keudan, Nurmijärven kunnan koulutuspalvelujen, Itä-Uudenmaan Poliisin ja Työtehoseuran kanssa vanhemmuutta tukevan tilaisuuden streamin kautta keskiviikkona 3. maaliskuuta kello 18.30–20.45. Teemana on valitettavan tutut ilmiöt eli kiusaaminen ja nuorisoväkivalta, jotka ovat olleet esillä viime aikoina paljon. Asiantuntijat avaavat aihepiiriä eri näkökulmista ja tarjoavat niihin ratkaisumahdollisuuksia. Nuorisoväkivallasta ja kiusaamisesta näkökulmia tuo Aseman Lapset ry:n toiminnanjohtaja Christian Wentzel ja Kiusaamisen vastaisen työn hankkeesta Ville Koikkalainen.

Nurmijärven koulujen näkökulman ja mallin kiusaamisen ja nuorisoväkivallan ehkäisyyn tuovat Klaukkalan koulun rehtori Johanna Lindstedt ja Urheilupuiston koulun rehtori Matti Jumpponen. Lähipoliisi Tiina Kuosa luo katsauksen Nurmijärven alueen nuorten tilanteeseen käytännön esimerkein.

– Kuuntelemme vuosittain kyläpoliisi Kuosaa ja hänen näkemyksiään. Teemme myös koulujen kanssa yhteistyötä ja opettajat kertovat aiheita, jotka ovat ajankohtaisia. Tällä kertaa kestoaiheet kuten kiusaaminen, ovat taas esillä, Lions Clubin Jouni Myller sanoo.

Illan tarkoitus on antaa vanhemmille tietoa ja auttaa heitä ymmärtämään ja tiedostamaan nuorten käyttäytymistä.

– Lapsille pitää pystyä järjestämään aikaa. Haluamme herätellä vanhempia ja antaa heille tukea, apua ja tietoa siitä, milloin nuoren käytöksestä kannattaa huolestua, Myller sanoo.

Myller muistuttaa, että koti on nuorelle tärkein ehkäisevän työn ja jälkihoidon yksikkö. Maksuttomaan tilaisuuteen pääsee osallistumaan verkko-osoitteessa https://lions.zeroten.fi. Alustusten jälkeen on varattu aikaa yleisökysymyksille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut