Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite vaatii parkkipaikkamitoitukseen päivitystä – Alitilantie muuttunut "yksikaistaiseksi vaaralliseksi ränniksi"

Tuoreessa kuntalaisaloitteessa vaaditaan nyt, että Klaukkalassa Alitilantien pohjoispään korttelien parkkipaikkamitoituksen päivitystä. Aloitteen toiveena on, että Alitilantien pohjoispään korttelien 3052, 3111 ja 3049 parkkipaikkamitoitusta päivitetään vastaamaan paremmin tulevien asukkaiden oletettua henkilöautojen lukumäärää, jotta tien liikenneturvallisuus ja tien käytettävyys ei heikkenisi nykyisestä.

Aloitteessa vaaditaan kuntaa selvittämään sopivaa mitoitusta ja päivittämään asemakaavaa autopaikkamitoituksen osalta.

– Arviomme mukaan sopiva mitoitus on noin 1 autopaikka / alkava 50 k-m2, eli 60m2 asuntoa varten varattaisiin jo kaksi autopaikkaa, aloitteessa lausutaan.

Aloitteen mukaan Ropakkotie 6:n pysäköintipaikkojen mitoituksen vajaavuus on aiheuttanut mittavia häiriöitä laittomasti ja vaarallisesti pysäköidyistä autoista sekä Ropakkotien että Alitilantien asukkaille.

– Mitoituksen seuraukset ovat hyvin kunnan virkamiesten ja alueen asukkaiden tiedossa. Alueelle on jouduttu tekemään kaavamuutoksia ja lisäpysäköintipaikkojen aikaansaaminen on ollut työlästä ja asuinmukavuutta heikentävää.

– Pysäköintipaikkojen vajauksen seurauksena Alitilantien eteläosa on muuttunut käytännössä yksikaistaiseksi vaaralliseksi "ränniksi", jossa kevyt liikenne ja moottoriajoneuvot väistelevät toisiaan, kun toinen tien kaistoista on jatkuvasti Ropakkotie 6:n asukkaiden autojen täyttämä. Kulku tonteille on myös ajoittain estynyt. Haluamme välttää edellä kuvatun tilanteen Alitilantien pohjoispäässä, jonne on asemakaavassa kaavoitettu kerrostaloja, aloitteessa kuvataan.

Aloitteen voi allekirjoittaa ja lukea kokonaisuudessaan osoitteessa www.kuntalaisaloite.fi.