Hittilaji padel tulee Nurmijärvelle – Ilvesvuoreen avautuu neljän kentän halli

Harrastus: Ilvesvuoreen avautuu maaliskuussa neljän kentän padelhalli.

Itsekin padelia harrastava nurmijärveläinen Janne Lahtela avaa Padeltehtaan Kirkonkylän Ilvesvuoreen noin 1500 neliömetrin kokoiseen kiinteistöön. Riikka Jokinen
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Viime vuosina vauhdilla suosiotaan kasvattanut padel rantautuu nyt myös Nurmijärvelle.

Nurmijärveläinen Janne Lahtela avaa Padeltehdas-nimisen pelikeskuksen maaliskuussa Ilvesvuoreen osoitteeseen Ilveskuja 6. Paikka sisältää muun muassa neljä padelkenttää.

– Suunnitelmissa on avata kesällä pihalle myös kaksi ulkopelikenttää, niin ikään Ilvesvuoressa sijaitsevan JanLa Oy:n toimitusjohtajanakin työskentelevä Lahtela kertoo.

Padelkenttien lisäksi pelikeskukseen tulee myös pukeutumistilat, suihkut, tilaussauna, välinevuokrausta, myymälä, kahvila A-oikeuksin, lounge sekä valmennus- ja hierontapalveluita.

– Lisäksi yläkertaan tulee tilat yksityistilaisuuksien, kuten yritysten tyky-päivien, järjestämistä varten.

Paikka palvelee harrastajia aamukuudesta iltayhteentoista. Henkilökunta on paikalla arkisin kello 16–22, muulloin kulku tapahtuu ovikoodilla.

Padelissa on kyse tennista ja squashia muistuttavasta mailapelistä, jota pelataan seinien ympäröimällä ja verkon jakamalla kentällä tavallisesti nelinpelinä.

Suomessa lajin suosio on kasvanut vauhdilla. Suomen Padelliiton mukaan pelkästään viime vuonna padelin harrastajien määrä kasvoi noin 10 000:sta yli 30 000:een. Padelkenttien määrä kasvoi puolestaan 92:sta 206:een.

Myös Lahtela perustelee padelhallin avaamista juuri lajin suosion kasvulla.

– Itsekin harrastan lajia ja tiedän, että se on kovassa nosteessa. Peliaikoja on kuitenkin hankala saada.

Lisäksi päätökseen vaikutti se, ettei kunnan alueella ole entuudestaan padelhallia.

– Uskon, että kysyntää padelkentille on. Vakiovuorojen varaus on jo alkanut, ja niitä on myös hyvin varattu, hän kertoo ja jatkaa, että kertavuorojen varaus alkaa myöhemmin.

Nurmijärveä lähimmät padelin sisäkentät sijaitsevat toistaiseksi Vantaan Kaivokselassa, lisäksi muun muassa Tuusulassa ja Hyvinkäällä on ulkokenttiä. Uusia sisäkenttiä on valmistumassa parhaillaan myös muualle Keski-Uudellemaalle.

Padelin suosio selittyy Lahtelan mukaan muun muassa sillä, että kyseessä on helppo laji, joka soveltuu niin lapsille kuin aikuisillekin.

– Toivon, että perheilläkin olisi matala kynnys lähteä harrastamaan.

Lisäksi suosiota selittää Lahtelan mukaan myös lajin sosiaalinen puoli. Sosiaalisuutta lisää jo pelkästään se, että pelaajia on neljä.

– Usein paikalle tullaankin hyvissä ajoin ja ennen ja jälkeen pelin istutaan alas ja jutellaan. Siksi olemme panostaneet muun muassa lounge-tilaan.

Mikäli pelikavereita ei entuudestaan ole, voi niitä löytää WhatsApp-ryhmien avulla. Lahtela kertoo perustavansa aloittelijoille, harrastajille ja kokeneille omat viestittelyryhmät, joista pelikavereita voi kysellä.

Perusteilla on myös oma seura, johon tulee muun muassa juniori- ja valmennustoimintaa.

Padeltehtaan tarkka avauspäivä selviää myöhemmin. Yritys työllistää 3–5 henkilöä.

Lahtelan tavoitteena on myös avata tulevaisuudessa uusia pelikeskuksia Uudenmaan kehyskuntien alueelle.

Nurmijärvelle saatavan padelhallin myötä myös Rajamäen Kehitys (RaKe) on ottanut padelin lajivalikoimaansa. RaKe on myös yksi Suomen Padelliiton jäsenseuroista.

RaKen kuntojaoston puheenjohtaja Mika Mäksä Mäkelä kertoo, että heille tulee käyttöön kolme vakiovuoroa, joita jäsenet voivat käyttää jäsenhintaan. Lisäksi jäsenille on suunnitteilla kolme lajiin tutustumis- ja valmennustilaisuutta.

RaKen suunnitelmissa on lajin tutuksi tekemisen lisäksi tulevaisuudessa tarjota myös alkeiskursseja.

Lisätiedot padeltehdas.fi

Mitä on padel?

Padel on mailapeli, jossa yhdistyy squashin ja tenniksen ominaisuudet.

Peliä pelataan nelinpelinä 10x20 metrin kokoisella kentällä, jota ympäröi lasista ja metalliverkosta valmistetut seinät.

Pisteet lasketaan kuten tenniksessä.

Padel kehitettiin Meksikossa 1960-luvun lopulla. Meksikosta peli siirtyi Marbellan kautta ympäri Espanjaa ja sieltä muualle Eurooppaan. Suomeen padel rantautui vuonna 2003.

Padelilla arvioidaan olevan maailmassa noin 20 miljoonaa harrastajaa, Suomessa runsaat 30 000.

Padelkenttiä Suomessa on tällä hetkellä 206 ja padelseuroja 29.

Lähde: Suomen Padelliitto ry

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut