Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lammin Säästöpankki lisää yrityspalveluita – uusi yksityispankki suunnattu varakkaille asiakkaille

Lammin Säästöpankki hakee tänä vuonna kasvua erityisesti varallisuudenhoito- ja yritysasiakaspalveluista.

Pankki lanseeraa uuden Säästöpankki Yksityispankki-palvelun. Yksityispankki tarjoaa asiakkaille laadukasta private banking -varainhoitoa.

Yksityispankki on suunnattu asiakkaille, joille on varallisuutta kertynyt yli 200 000 euroa. Palvelu on maksullinen. Asiakas saa muun muassa henkilökohtaisen yksityispankkiirin, räätälöityä sijoitusneuvontaa ja muita etuja pankkipalveluissa.

Muutoksia konttoriverkostoon ei ole tällä hetkellä tiedossa. Lammin Säästöpankilla on nyt Nurmijärvellä yksi konttori Klaukkalassa. Klaukkalassa kassapalvelut ovat auki kahtena päivänä viikossa.

Pankin keskeisin strateginen tavoite 2021–23 on erinomainen asiakastyytyväisyys.

Pankin viime vuoden tulos oli hyvä, toimitusjohtaja Lauri Kalpala luonnehtii. Luottokanta kasvoi noin 8,2 prosenttia ja talletuskanta 5,2 prosenttia. Liikevoitto oli 3,6 miljoonaa euroa, mikä oli edellisvuotta parempi.

Liikevoiton suotuisaan kehitykseen vaikuttivat palkkiotuottojen kasvu ja hyvin alhaisina pysyneet luottotappiot.

Korona vaikutti konttoritoimintaan. Lainojen lyhennysvapaapyynnöt työllistivät keväällä paljon.

Korona muutti asiakaskäyttäytymistä. Iästä riippumatta asiakkaiden digitaalisten palvelujen käyttö kasvoi merkittävästi. Mobiilipankki, tunnistussovellus ja verkkotapaamiset tulivat monelle tutummaksi ja arkipäiväiseksi.

– Asiakaskäyttäytymisen muutos jäänee pysyväksi. Helpoimmat asiat tullaan hoitamaan digitaalisten palveluiden kautta, Kalpala uskoo.

Palkkiotulot kasvoivat edellisvuodesta lähes 12 prosenttia.

Vakavaraisuus vahvistui edellisvuodesta.

– Korkokatteen merkitys alhaisessa korkotasossa on koko ajan vähenemässä pankin ansaintalogiikassa ja palkkiotuottojen suhde kasvaa, liiketoimintajohtaja Martti Hakala arvioi.