Museovieraissa roima pudotus – luvuissa näkyy koululaisryhmien ja tapahtumien puuttuminen

Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryypissä kävijämäärän pudotus ei ollut yhtä huima kuin muissa kohteissa. Päivi Tuovinen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Nurmijärven museoiden kokonaiskävijämäärä putosi viime vuonna noin kolmannekseen edellisvuoden kävijämäärästä. Vuonnan 2020 museokävijöitä oli vain 5 800, kun heitä vuonna 2019 oli 15 723.

Maksaneiden asiakkaiden määrä pysyi kuitenkin viime vuonna koronasuluista huolimatta lähes edellisvuoden tasolla. Museokorttilaisten osuus maksaneista kävijöistä kasvoi yli 10 prosenttia.

Ilmaiskävijöiden määrä sen sijaan putosi tuhansilla. Siihen vaikuttivat koululaisryhmien vähyys ja tapahtumien puuttuminen, kerrotaan Nurmijärven museon viime vuoden toimintakertomuksessa.

Aleksis Kiven kodissa vieraili viime vuonna kaikkiaan 2 494 henkilöä. Vuonna 2019 vierailijoiden määrä oli 3 903. Taaborinvuoren museoissa viime vuoden kävijämäärä oli 1270 henkilöä, kun se kolmena edellisenä vuonna on jokaisena ylittänyt 5 000 kävijän rajan.

Nukarin koulumuseossa vieraita kävi viime vuonna 231. Edellisvuonna heitä oli lähes tuplasti, 504.

Galleria Villen ja Galleria Toivon näyttelyissä kävi viime vuonna 340 katsojaa, joka on murto-osa edellisvuoden lukuun 3 704 verrattuna. Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryypissä pudotus ei ollut niin huima. Viime vuonna kävijöitä oli 1465 ja edellisenä 1866.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut