Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkokauppaan iso muutos – tulee voimaan keskellä kesää

Kaikki EU:n ulkopuolelta toimitettavat verkkokauppaostokset on tullattava heinäkuusta alkaen, tiedottaa Tulli. Muutoksen myötä myös korkeintaan 22 euron arvoisista EU:n ulkopuolelta toimitettavista sekä EU:n tullialueella verorajan ylittävistä lähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. Tällä hetkellä veroa ei tarvitse yleensä maksaa pienistä verkkokauppaostoksista, joiden arvo on 22 euroa tai sen alle.

Yhteisellä uudistuksella tavoitellaan tasavertaisempaa kilpailutilannetta kotimaisille ja muille EU-maiden yrityksille, koska tähän saakka pienten lähetysten arvonlisäverovapaus on antanut kilpailuedun EU:n ulkopuolelta tapahtuvalle verkkomyynnille.

Tullauksen voi antaa joko asiamiehen, kuten Postin tai muun kuljetusyrityksen tehtäväksi tai tehdä itse Tullin asiointipalvelussa. Verkkokaupan arvonlisäveromuutos tulee 1. heinäkuuta voiman koko EU-alueella.

Arvonlisävero tulee siis jatkossa maksaa ja tullaus tehdä myös Ahvenanmaalta muuhun Suomeen tai toisin päin toimitettavista lähetyksistä sekä muista EU-maista Ahvenanmaalle saapuvista lähetyksistä.

Tulli on uudistanut henkilöasiakkaiden tuontitullauspalveluansa, jotta tullauksen tekeminen olisi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa.

– Pienten lähetysten tullaus hoituu aivan samalla tapaa kuin tällä hetkellä yli 22 euron lähetysten. Tullauksen voi usein ostaa suoraan kuljetusyritykseltä tai muulta edustajalta tai tehdä itse Tullin asiointipalveluissa, kertoo henkilöasiakkaiden asiointipalveluiden kehityksestä vastaava tulliylitarkastaja Nadja Painokallio tiedotteessa.

Joissain tapauksissa ostaja voi maksaa arvonlisäveron jo tavaran ostohinnassa, tästä on lisätietoa Vero.fi-sivustolla. Näissäkin tapauksissa ostajan pitää tehdä tulli-ilmoitus itse tai valtuuttaa esimerkiksi kuljetusyritys sen tekemiseen.

Omien verkko-ostosten lopullisen hinta-arvion voi tarkistaa Tullilaskurin avulla. Henkilöasiakkaille tarkoitetulla laskurilla nettitilaaja voi laskea arvion tullimaksun ja arvonlisäveron määrästä ennen nettiostosten tekemistä EU:n ulkopuolelta. Lisäksi palvelu antaa vinkkejä siihen, mitä nettitilaajan kannattaa ottaa huomioon varmistaakseen, että paketit saapuvat mutkattomasti perille.

Suomalais-virolainen verkkokauppa aloitti juomien myynnin Suomeen – Tilauksen voi tehdä verkkokaupassa tai ravintoloissa olevilla asiakaspäätteillä

Poikkeusaika on lisännyt verkosta ostamista – kärjessä vaatteet ja elektroniikka, ruokakin on nousussa

Sovellus helpottaa vaatteiden ostamista verkosta: Sokoksen verkkokaupassa voi nyt sovittaa vaatteita digitaalisesti – Verkkokaupan suosio kasvanut kaksinumeroisin luvuin

Ainakin nämä ostokset kannattaisi maksaa luottokortilla – "Usein turvallisempi ja järkevämpi"