Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juuri nyt: | Nurmijärven lukiolaiset heti etäopetukseen – peruskoulujen yläluokat viikon päästä

Nurmijärven kunta valmistautuu Suomen hallituksen linjaamiin poikkeusoloihin siirtämällä yläkoululaiset ja lukiolaiset etäopetukseen.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti toisen asteen opiskelijat ja perusopetuksen yläluokat (7–9.lk) siirtyvät etäopetukseen 8.–28.3. väliseksi ajaksi.

Nurmijärvellä yläkoululaiset siirtyvätkin etäopetukseen ensi viikon jälkeen maanantaista 8.3. alkaen. Vielä ensi viikolla kouluissa opiskellaan lähiopetuksessa.

Kunnan tiedotteessa kerrotaan, että käytännön etäopetusjärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin ensi viikolla (vk 9) Wilman kautta ja kunnan viestintäkanavissa.

Samassa tiedotteessa muistutetaan myös, että vaikka yläkoulut siirtyvät etäopetukseen, niin alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa jatketaan lähiopetuksessa.

Myös erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat jatkavat lähiopetuksessa 8.3–28.3. ja joustavan perusopetuksen oppilaille mahdollistetaan lähiopetus.

Sen sijaan lukioiden osalta kunta on linjannut, että etäpetukseen siirrytään heti maanantaista 1.3. lähtien. Niin Nurmijärven lukio kuin Arkadian yhteislyseo noudattavat tässä samaa linjaa.

Kunnan tiedotteen mukaan lukioiden etäopetukseen siirtymisessä pyritään turvaamaan ylioppilaskirjoitusten järjestäminen.

Tähän mennessä lukiossa on opiskeltu hybridimallilla, jossa osa lukiolaiset ovat vuorotelleet lähi- ja etäopetuksessa.

Lukio tiedottaa etäopetusjärjestelyistään tarkemmin vielä tänään Wilman kautta.

Tämän hetken tiedon mukaan etäopetus jatkuu lukiossa 30.3. asti, jonka jälkeen alkaa arviointiviikko.

Viime keväänä poikkeusolojen alkaessa kouluruokailu herätti paljon keskustelua.

Nyt kunnan tiedotteessa kerrotaan, että myös etäopiskelujakson aikana 8.–28.3. oppilailla on oikeus kouluruokaan. Myös Nurmijärven lukion opiskelijoille tarjotaan kouluruokamahdollisuus, mutta toki vasta vko 10 alkaen. Viikolla 9 kouluruoka on noudettavissa ennakkoon ruoan tilanneille opiskelijoille.

Kunta järjestää etäruokailun siten, että etäruokapaketit jaetaan kerran viikossa maanantaisin klo 15–18. Huoltajat tai lukion opiskelijat tekevät henkilökohtaisen ruokapaketin tilauksen Wilmaan tulevalla sähköisellä tilauskaavakkeella.

Kunta lupaa tiedotteessaan, että tilauslinkki avautuu maanantaina 1.3. iltapäivällä ja sen avautumisesta lähetetään erillinen Wilma-viesti. Tässä yhteydessä kartoitetaan noutopaikkojen lisäämisen tarvetta ja annetaan lisätietoa myös erityisruokavalioiden tilaamisesta.

Kunnan tiedotteessa myös kerrotaan, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto AVI valmistelee päätöstä, joka vaikuttaa lasten ja nuorten harrastus- ja kokoontumismahdollisuuksiin myös Nurmijärvellä. Lisää päätöksen paikallisista vaikutuksista kerrotaan vielä tänään Nurmijärven Uutisten verkossa ja kunnan viestintäkanavissa.