Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karaoke- ja tanssikielto alkaa perjantaina – katso lista tuoreista kielloista ja rajoituksista

Niin sanottu laulu- ja tanssikielto, joka koskee etenkin yökerhoja ja karaokepaikkoja, astuu voimaan 5. maaliskuuta. Eli tanssi ja karaokelaulu on kielletty. Valtioneuvoston asetukseen perustuvan kiellon on tarkoitus olla voimassa kesäkuun loppuun asti.

Ravintoloiden tulee myös huolehtia asiakkaiden ja asiakasryhmien välisistä etäisyyksistä aiempaa tehokkaammin. Lisäksi 5. maaliskuuta alkaen ravintoloiden on koko maassa järjestettävä toimintansa sisätiloissa siten, että asiakkaat ohjataan istumaan istumapaikoillaan.

Valtioneuvoston maanantain 1. maaliskuuta yleisistunnossa on tarkoitus todeta poikkeusolot ja antaa esitys laista ravintoloiden sulkemisesta kolmeksi viikoksi. Ravintoloiden on tarkoitus sulkeutua maanantaina 8. maaliskuuta. Ravintolat saavat kuitenkin harjoittaa ulosmyyntiä. Ravintoloiden kiinniolon on tarkoitus kestää 28. maaliskuuta asti.

Uusia rajoituksia tuli maanantaina 1. maaliskuuta voimaan myös koskien asiakas-, osallistuja- ja odotustiloja, jotka on oltava suljettu Espoon, Helsingin, Järvenpään, Kauniaisten, Keravan, Kirkkonummen, Sipoon, Tuusulan ja Vantaan kuntien alueilla. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehty Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös tilojen sulkemisesta on voimassa 14. maaliskuuta asti.

Avin päätös koskee seuraavia julkisten ja yksityisten toimijoiden tiloja: joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.

Yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

Tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

Huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat.

Sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat.

Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Päätös ei koske sellaisia tiloja, joissa toiminta on järjestetty siten, että tilassa on enintään kymmenen henkilöä kerrallaan. Henkilöiden määrään ei lasketa henkilökuntaa. Lisäksi muuten suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Muualla Uudenmaan alueella toimijoiden on varmistettava riittävät turvavälit tiloissaan. Etelä-Suomen avin päätöksen mukaan muualla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on niin julkisten kuin yksityisten toimijoiden varmistettava, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää.

Lähikontakti tarkoittaa fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Päätös koskee laajalti julkisten ja yksityisten toimijoiden tiloja silloin, kun sisätiloissa toimintaan osallistuu enintään kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksen myötä etäopetusta toisen asteen oppilaitoksissa, eli lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa jatketaan ainakin 28. maaliskuuta asti.

Juttua korjattu 1.3.2021 kello 13.55: Neljänneksi viimeisen kappaleen kohta "vuonna 2009 syntyneiden" korjattu muotoon: vuonna 2008 syntyneiden.

Juttua korjattu 3. maaliskuuta kello 11.00 seuraavasti: Otsikon ja kahden ensimmäisen kappaleen osalta kokonaan, otsikosta ja ensimmäisestä kappaleesta poistettu väärä tieto siitä, että karaoke- ja tanssikielto alkaisi ravintoloissa 1. maaliskuuta. Kielto tulee voimaan 5. maaliskuuta.