Nurmijärven tekojäärata suljetaan sunnuntaina – myös ulkojäiden ylläpito lopetettu

Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven Kirkonkylässä sijaitseva suosittu Krannilan tekojäärata suljetaan tämän viikon sunnuntaina 7. maaliskuuta.

Sulkeminen ei johdu koronatilanteesta vaan siitä, että aurinko sulattaa jäätä kentän pinnasta. Myös viime vuonna tekojäärata suljettiin maaliskuun alussa.

– Maaliskuussa suurimmaksi ongelmaksi tekojään kannalta muodostuu auringon voima ja uv-säteily, joka sulattaa jäätä nopeammin kuin kylmäkoneisto pysyy perässä. Lämpiminä päivinä sulaminen on erittäin voimakasta ja säteilyn voima on niin vahva, että pieninä pakkaspäivinäkin jää sulaa säteilyn vaikutuksesta, vaikka ilman lämpötila olisikin muutaman asteen nollan alla.

– Koska kunta ei pysty enää takaamaan sulavissa olosuhteissa varmasti turvallisia olosuhteita, on aika laittaa kuluneen talven osalta paikat kiinni ja siirtää katse kohti kevään ja kesän olosuhteita, Nurmijärven kunnan vs. liikuntapaikkapäällikkö Kalle Koski kertoo.

Krannilan tekojäärata avautui alun perin 23. marrakuuta, mutta ehti olla auki vain viikon, kun se suljettiin koronarajoitusten myötä.

Uudelleen tekojää saatiin auki torstaina 7. tammikuuta.

Nurmijärven ulkojäiden ylläpito lopetettiin viime viikon perjantaina jäiden huonon kunnon seurauksena: jäät eivät enää kestä huoltoa raskaalla kalustolla.

Hiihtolatujen osalta kunta sen sijaan pyrkii pitämään latuverkostoa kunnossa niin pitkään kuin olosuhteet antavat myöden. Perjantaina kunta joutui kuitenkin jo lopettamaan Isoniitun ladun ja Järvipohjan ladun ylläpitämisen.

– Latua ajettaessa on pintaan tullut jo hiekkaa ja mutaa, joten enää kyseiset ladut eivät kestä latukoneella ajamista. Kaikilla jäljellä olevilla reiteillä on hyvä pysyä valppaana pehmenevällä latupohjalla, Koski kehottaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut