Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskelan uhria muistetaan 5.3. – kynttilä muistelupaikalle, Rajakaaren edustalle tai kotipihalle

Kynttilät syttyvät eri puolilla Suomea perjantaina 5. maaliskuuta klo 18–20 Koskelan nuoren uhrin muistoksi. 16-vuotias Koskelassa Helsingissä surmansa saanut poika kuoli äärimmäisen kiusaamisen ja väkivallan seurauksena joulukuussa. Tekoon syyllistyneet ovat uhrin ikätovereita.

Myös Nurmijärvellä on herännyt vilkas keskustelu kynttilämuistamisen järjestämisestä. Yhtenä vaihtoehtona on väläytelty sitä, että Nurmijärven seurakunta toimisi koollekutsujana.

– Asia on erittäin tärkeä, vaikka onkin ensiapua. Asiassa pitäisi päästä syvemmälle ja tukea lapsia ja nuoria niin, ettei tällaiseen tilanteeseen tulla, sanoo Nurmijärven seurakunnan kirkkoherra Ari Tuhkanen.

Vaikka asia on tärkeä, seurakunta ei Tuhkasen mukaan voi toimia tiukkojen koronarajoitusten vuoksi tapahtuman koollekutsujana. Hän muistuttaa kuitenkin, että kynttilöitä voi tuoda muistelupaikoille Kirkonkylän ja Rajamäen hautausmaille sekä Klaukkalan kirkon edessä olevalle muurille. Hän toivoo kuitenkin, että kynttilöitä tuovat ihmiset liikkuvat yksin tai pareittain.

– Kiusaamisen ja väkivallan vastustaminen on todella tärkeää ja toivon, että kaikki omalla toiminnallaan vaikuttavat siihen, että niistä päästään eroon. Koronapandemia on kuitenkin vaiheessa, jolloin kaikenlaista kokoontumista tulee visusti välttää, sanoo kunnanjohtaja Outi Mäkelä.

Hän muistuttaa myös paloturvallisuudesta ja siitä, että seurakunta on ilmaissut sen kynttilänpolttoon tarkoitettujen muistelupaikkojen olevan käytettävissä.

– Jos kynttilän haluaa asian hyväksi sytyttää, on mielestäni myös hyvä vaihtoehto tehdä se kotioloissa omalla pihalla tai ikkunalla.

Rajamäellä kynttilän voi viedä kyseisenä ajankohtana myös Rajakaaren edustalle. Kahdeksan metrin väli rakennuksesta tai herkästi syttyvästä materiaalista on kuitenkin syytä muistaa. Vapaaehtoiset keräävät kynttilät pois viimeistään sunnuntaina.

Koronaturvallisuuden osalta suositellaan kasvomaskin käyttöä, mikäli paikalla on samaan aikaan muita ihmisiä. Lähikontaktia tai oleskelua kasvotusten alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan tulee välttää.