Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Heikkilä ensimmäistä kertaa MM-rallissa – luokkansa kolmas

Mikko Heikkilä, 28, ajoi viikonvaihteessa WRC Arctic Rally Finlandissa WRC3-luokassa kolmanneksi kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa. Kyse oli kaksikon ensimmäisestä MM-rallista.

Heikkilä avasi WRC Arctic Rally Finlandin ajamalla perjantain kahdelle erikoiskokeelle viidenneksi nopeimmat ajat. WRC3-luokan sijoitus lauantaihin lähdettäessä oli viides.

– Meillä meni jarrutus pitkäksi yhdessä risteyksessä ja jouduttiin pyöräyttämään auto ja siinä meni aikaa. Ilman sitä oli ihan hyvä, ajettiin turvallisesti. Oli aika liukasta eikä saatu ihan sellaista rytmiä päälle kuin ajattelin, Heikkilä kommentoi ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella 3 – Mustalampi 1 Heikkilä ajoi kuudenneksi nopeimman ajan.

– Aika huonosti meni tuo ensimmäinen pätkä. Ajo tuntui paikka paikoin hyvältä, mutta ajat eivät heijasta sitä. Tuntuu, että tulee paremmin, mutta ei vaan jostain syystä lähde.

Heikkilä ajoi erikoiskokeella 4 – Kaihuavaara 1 kolmanneksi nopeimman ajan ja erikoiskokeella 5 – Siikakämä 1 neljänneksi nopeimman ajan.

– Nyt oli ensimmäinen pätkä, mikä tuntui kulkevan hyvin. Vähän silti tökki, pitää yrittää parantaa, Heikkilä kertasi erikoiskokeen 5 jälkeen.

Lauantain toinen lenkki käsitti samat erikoiskokeet toiseen kertaan ajettuna. Heikkilä ajoi erikoiskokeelle 6 – Mustalampi 2 viidenneksi nopeimman ajan.

– Nyt oli aika rajua uraa ja kello ei tykännyt. Ajaminen muutoin on todella mukavaa.

Erikoiskokeelle 7 – Kaihuavaara 2 Heikkilä ajoi toiseksi nopeimman ajan, jääden pohja-ajasta vain 0,2 sekuntia. Päivän viimeiselle erikoiskokeelle 8 – Siikakämä 2 Heikkilä ajoi kolmanneksi nopeimman ajan.

– Vähän paremmin meni kuin aamupäivällä, mutta hieman pettynyt fiilis kuitenkin. Aika huono näkyvyys oli nyt Siikakämällä, kun tuli paljon lunta.

Päätöspäivänä sunnuntaina Heikkilä ajoi varmistellen erikoiskokeelle 9 neljänneksi nopeimman ajan ja viimeiselle Power Stage-erikoiskokeelle kuudenneksi nopeimman ajan ollen maalissa kovatasoisen WRC3-luokan kolmas. Podium-sijoitus WRC-rallista oli nurmijärveläisen ensimmäinen.

– Tuloshan on hyvä ja siihen pitää olla tyytyväinen, mutta ajo ei tuntunut oikein lähtevän koko viikonloppuna muutamaa pätkää lukuun ottamatta. Kovempaa pitää ajaa ja virheitä karsia pois, ja tähän panostetaan tulevaisuudessa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin kilpailu oli todella hyvää ajokokemusta ja saatiin paljon arvokkaita kilometrejä.

Heikkilä osallistuu jo ensi viikonloppuna 5-6.3 Kouvolassa ajettavaan SM O.K. Auto Ralliin.

– Ajellaan kotiin ja sitten Kouvolaan ensi viikonloppuna, tavoitteena ajaa taas kärkisijoista.