Pääkirjoitus: Nurmijärvi jätettiin tiukempien rajoitusten ulkopuolelle – oliko se hyvä vai huono juttu?

Riikka Laine

Uudet koronarajoitukset ja -suositukset ovat herättäneet hämmästystä viime päivinä.

Kummastusta on aiheuttanut varsinkin Etelä-Suomen aluehallintoviraston perjantainen päätös harrastus- ja oleskelutilojen sulkemisesta. AVI päätti tiukentaa tilarajoituksia yhdeksässä HUS-alueen kunnassa 1.–14.3. siten, että tiloja voi pitää avoinna 10 henkilön rajoituksella.

Ministeriö moitti heti viikonvaihteessa AVI:a siitä, että tiloja ei suljettu kokonaan.

Sulkutoimenpiteiden ulkopuolelle jääneissä HUS-alueen kunnissa on puolestaan ihmetelty, mihin kuntarajaus perustuu.

AVI perusteli alueen rajautumista sillä, että kyseinen alue muodostaa kiinteän liikkumis- ja työssäkäyntialueen ja alueen koronatartuntojen ilmaantuvuus on korkea ja siellä todetaan tautiryppäitä. Nurmijärvellä asiaa on kuitenkin ihmetelty varsinkin siksi, että koronatartuntojen ilmaantuvuus on Nurmijärvellä suurempaa kuin Sipoossa ja Kirkkonummella.

Liekö sillä vaikutusta, että Sipoo ja Kirkkonummi kuuluvat HSL-alueeseen, mutta Nurmijärvi ei. Liikkumisessa ja työssäkäynnissä tuskin on kuitenkaan oikeasti merkittäviä eroa. Ja kun Nurmijärvi on kuitenkin asukasluvultaan niin Sipoota kuin Kirkkonummea suurempi, niin nurmijärveläisten kävijöiden määrä pääkaupunkiseudulla lienee helposti Kirkkonummea ja Sipoota suurempi.

Osa nurmijärveläisistä onkin sitä mieltä, että tiukemmat rajoitustoimenpiteet olisi ehdottomasti pitänyt ulottaa tännekin. Mutta toisaalta nyt myös moni yrittäjä kiittelee varmasti mielessään, ettei Nurmijärveä tunneta niin hyvin valtakunnan tasolla, että tänne tiukempia rajoituksia kohdennettaisiin. Asiassa on aina kaksi puolta.

Pääasia on kuitenkin se, että nyt kaikki ottavat rajoitukset ja suositukset vakavasti ja omalta osaltaan ovat vaikuttamassa siihen, että tartuntatilanne ei pääse pahenemaan.

Korona ilmaantuvuus Nurmijärvellä on nyt ennätyskorkea, joten suunta on saatava kääntymään.

Kirjoittaja on NU:n päätoimittaja.

Kommentoi

Mainos: Nurmijärven Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö

Toimiva arki turvaa hyvää elämää – hyvinvointi kuuluu kaikille

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut