Juuri nyt: Nurmijärvellä useita joukkoaltistumisia – noin 100 karanteeniin

Kuvituskuva. Riikka Laine

Nurmijärvellä on asetettu torstaina reilu sata henkeä karanteeniin korona-altistusten vuoksi.

Joukkoaltistumisia on todettu Röykän ja Uotilan kouluissa, Lepsämän päiväkodissa sekä Nurmijärven Tanssiopiston Kirkonkylän toimipisteessä.

Röykän koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö ma 1.3. Yhteensä karanteeniin asetetaan tämän altistumisen vuoksi noin 30 henkilöä.

Keusoten tiedotteessa kerrotaan myös, että Röykän koulussa todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on erittäin suuri. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia. Karanteeniin asetetut henkilöt ohjataan toiseen koronatestiin ennen karanteenin loppumista.

Myös tanssiopiston altistumistapauksessa kyse on muuntovirusepäilystä. Tanssiopiston Kirkonkylän toimipisteessä on todettu koronapositiiviseksi todettu henkilö ma 1.3. Tässä tapauksessa altistuneita on yhteensä alle 10 henkilöä.

Koska tanssiopistolla todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, joista suurin osa osoittautuu myöhemmin muuntovirukseksi, toimenpiteet myös tässä tapauksessa ovat laajempia ja voimakkaampia.

Uoutilan koululla ja Lepsämän päiväkodissa tapahtuneissa joukkoaltistumisissa ei ainakaan tiedotteessa kerrota epäiltävän muuntovirusta.

Uotilan koulussa koronapositiiviseksi todettu henkilö on ollut paikalla ma 1.3. Yhteensä tämän altistumisen vuoksi karanteeniin asetetaan alle 50 henkilöä.

Lepsämän päiväkodissa on puolestaan ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 1.–2.3. Tässä tapauksessa altistuneita on yhteensä reilu 20 henkilöä.

Keusoten tiedotteissa kerrotaan, että Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö tulee olemaan henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin altistuneisiin.

Kunta kertoo puolestaan altistuneille lisätietoja päiväkodin kautta ja koulun Wilma-järjestelmän kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut