Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidlin ja Tokmanin yhteismyymälän tulo etenee – kaavamuutos kunnanhallitukseen

Asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Toreeni II:n asemakaavan muutoksen ja sitovan tonttijaon hyväksymistä.

Asemakaavan muutoksessa alue säilyy pääosin sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialueena.

Muutoksella laajennetaan liikerakennusten korttelialuetta, jolle saa sijoittaa paikallisesti merkittävän vähittäiskaupan suuryksikön siten, että sille on ajoyhteys Sairaalantieltä. Liikennerakennusten korttelialueelle tulee sijoittumaan Lidlin ja Tokmanin yhteismyymälä.

Saadun palautteen johdosta asemakaavan mukaista katualuetta on lyhennetty Raalantien katualueen päässä, sen eteläpuolella. Tältä osin katualuetta koskeva asemakaava jätetään hyväksymättä ja kaava-alueen rajaus muuttuu. Meluesteen rakentamista arvioidaan tältä osin myöhemmin.

Lidlin ja Tokmannin yhteismyymälän tilat toteuttavan Lehto Tilat Oy:n aluejohtaja Kimmo Hyryn kertoi aiemmin Nurmijärven Uutisille (NU25.1.21), että rakennustöihin voidaan aloittaa aikaisintaan ensi kesänä, ja että uusi myymälä olisi avattavissa keväällä 2022.