Paalupaikka on kahden kauppa – SB-Prolla mahdollisuudet sijoihin yksi, kaksi ja kolme

Salibandyn F-liigan naisten sijoitussarjat saadaan tänä viikonloppuna päätökseen. SB-Pro kohtaa viimeisessä A-sarjan pelissään kotonaan sunnuntaina oululaisen SSRA:n. SSRA kukisti viime sunnuntaina nurmijärveläiset kotonaan 8–5. Se johti kahden erän jälkeen tilanteeseen 5–0, mutta SB-Pro nousi päätöserän alkupuoliskolla upeasti 5–5-tasatilanteeseen. SSRA valitettavasti vastasi pelin lopuista osumista. SB-Pron kiri sisälsi nuoren Mea Kiurun ensimmäisen maalin liigan A-tasolla.

SSRA on nyt tukevasti kiinni paalupaikassa pudotuspeleihin. Se johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla SB-Prohon, josta Porvoon Salibandyseura on kaksi pistettä perässä. SSRA kohtaa nyt lauantaina vieraissa PSS:n, joten sillä on jäljellä kaksi ottelua, sekä SB-Prolla että PSS:llä vain yksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että SSRA:n on hävittävä molemmat ottelunsa varsinaisella peliajalla, jotta SB-Pro nousisi ykköseksi ja saisi ensimmäisenä valita puolivälierävastustajansa. Porvoolaisilla ei ole enää mahdollisuuksia paalupaikkaan, mutta kakkoseksi ohi SB-Pron se voi vielä nousta. Se vaatisi heiltä lauantaina varsinaisen peliajan voiton SSRA:sta. Sitä myös SB-Pro porvoolaisilta toivoo, mutta nurmijärveläisten on joka tapauksessa sunnuntai-iltana hoidettava oma leiviskänsä tyylikkäästi.

SB-Prolla on se etu, että sillä on molempiin kilpakumppaneihinsa nähden enemmän kolmen pisteen eli varsinaisen peliajan voittoja, mikä ratkaisee tasapisteissä.

Jos SB-Pro ei yllä sijoitussarjan ykköseksi, ovat nurmijärveläisnäkymät pudotuspeleihin hieman huolestuttavat. SB-Pro pelasi runkosarjassa ja sijoitussarjassa Oulussa yhteensä kolmesti ja Porvoossa kahdesti. Kaikki viisi peliä päättyivät SB-Pron tappioon. Kaikkiaan SB-Pro on hävinnyt liigassa tällä kaudella kymmenen peliä, joista peräti kahdeksan vieraissa ja vain kaksi kotona. Kotietu loppuun asti olisi siis runkosarjapelien perusteella SB-Prolle erittäin tärkeä. Toisaalta: pudotuspelit ovat ihan eri pelejä.

Arkadia-hallissa sunnuntaina 7.3. kello 17 F-liigan ylemmän sijoitussarjan ottelu SB-Pro-SSRA. Tapahtumaan ei oteta yleisöä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut