Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevyenliikenteen väylien osittain hiekoittaminen haastavaa – "Nykyinen hiekoituskalusto on siihen tarkoitukseen liian leveä"

Kevyenliikenteen väylien hiekoitus puhuttaa kuntalaisia. Nurmijärvellä toivottaisiin niiden osittaista hiekoitusta, jotta pulkilla ja potkukelkoilla voisi liikkua kevyen liikenteen väylällä. Nurmijärven kunnan katupäällikön Markku Koskisen mielestä ajatus on hieno, mutta nykyisellä kalustolla puolta osaa jalankulkuväylästä ei pystytä hoitamaan.

– Puolen tien hiekoittaminen onnistuu, jos kunta ostaa uuden hiekoituskaluston, sillä nykyinen on siihen tarkoitukseen liian leveä. Lain mukaan kunnalla on mahdollisuus joustaa talvikunnossapidosta tietyin edellytyksin, jos liikenteelle ei aiheudu huomattavaa haittaa, Koskinen sanoo.

Kevyenliikenteen väylien auraus suoritetaan niin sanotulla verkkoterällä, joka jättää tien pinnan karkeaksi, jolloin

hiekoituksen tarve vähenee.

– Kun aamulla hiekoittaa, niin hiekka on puolen päivän aikaan painunut jään alle, Koskinen sanoo.

Hän muistuttaa, että vaikka vain puolet tiestä hiekoittaisi, niin osa hiekasta kulkeutuu väkisinkin hiekoittamattomalle puolelle. Osittain hiekoitettu tie on turvallisuusriski etenkin hämärällä.

– Pitää ottaa huomioon myös ikäihmiset ja näkövammaiset. Heille liukastuminen on etupäässä vaarallista, jos he eivät näe kummalla puolella hiekoitusta on, hän sanoo.

Verkkoterällä pärjättiin pakkasten ajan, eikä silloin tarvinnut hiekkaa.

– Vesisade pakkasjakson jälkeen tekee tiet erittäin liukkaiksi, jolloin verkkoterää ei voi enää käyttää, sillä se puree teräsjäähän vain hetkellisesti. Tällöin ainoa vaihtoehto on käyttää hiekkaa.