Koronan ilmaantuvuus Nurmijärvellä nyt korkeimmillaan – "Toivotaan, että sulun avulla tilanne saadaan hallintaan"

Kuvituskuva. Arkisto/Mikko Kontti

Riikka Laine

Nurmijärven koronatartuntojen ilmaantuvuus on nyt korkeimmillaan, kun verrataan koko epidemia-ajan tilastoja.

Nurmijärvellä on tällä viikolla todettu torstai-iltaan mennessä jo 35 koronatartuntaa ja viime viikolla tartuntoja todettiin 40.

Keusoten johtajan Pirjo Laitinen-Parkkosen mukaan suurten tartuntalukujen taustalla ei ole yhtä selittävää tekijää.

– Nurmijärvellä tartunnat näyttävät samaa linjaa kuin muuallakin, viime päivinä pääosin työpaikka- ja perhetartuntoja, mutta koska tartuntoja on paljon kaikkia tartunnanlähteitä ei ole pystytty vielä tänään selvittämään, Laitinen-Parkkonen sanoo.

Sosiaalisessa mediassa on epäilty, ettei Keusote olisi tiedottanut kaikista joukkoaltistumisista, koska tartunnat ovat nousseet, mutta ennen torstaita ei paikallisia joukkoaltistumisia oltu reiluun kahteen viikkoon tiedotettu. Torstaina Keusote tiedotti peräti neljästä joukkoaltistumisesta Nurmijärven alueella, mutta sitä edeltävät joukkoaltistumisuutiset olivat viikon 7 alusta.

Laitinen-Parkkosen mukaan yhtään joukkoaltistumista ei ole kuitenkaan jätetty tiedottamatta.

–  Kaikista joukkoaltistuksista on viestitty ja lisäksi muista altistuksista myös, mikäli on ollut tarpeen varoittaa esimerkiksi asiakkaita, joita ei ole voitu tunnistaa vaikkapa jossain liiketilassa, Laitinen-Parkkonen sanoo.

Muuntovirusta runsaasti

Koko Keusoten alueella ilmaantuvuusluku on viimeisen kahden viikon ajalta 154 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Laitinen-Parkkosen mukaan taso on aivan liian korkea.

– Ärhäkkää muuntovirusta on alueella runsaasti. Tilanne on huolestuttava.

Runsaista tartuntamääristä huolimatta koronajäljityksen ruuhkaa on saatu purettua viime viikon tilanteeseen verrattuna.

– Uusia jäljittäjiä on saatu työhön erityisesti tällä viikolla, Laitinen-Parkkonen kertoo.

Laitinen-Parkkosen mielestä maanantaina alkava Suomen hallituksen määräämä kolmen viikon sulkuaika tulee erittäin sopivaan aikaan. Sulun aikana muun muassa yläkoulut siirtyvät etäopetukseen ja ravintolat sulkevat ovensa.

– Toivotaan, että sulun avulla tilanne saadaan hallintaan.

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut