Mikko Heikkilälle ensimmäinen SM-voitto: "Oikein hyvä fiilis kaiken kaikkiaan"

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Topi Luhtinen ovat voittaneet SM-rallikauden toisen osakilpailun SM O.K. Auto-Rallin. Voitto on SM1-luokassa Heikkilän ensimmäinen.

Erikoiskokeella 1 – Hermunen 1 Heikkilä ajoi toiseksi nopeimman ajan jääden pohjista vain 1,5 sekuntia. Toisella erikoiskokeella nurmijärveläinen ajoi pohja-ajan 0,5 sekunnin turvin ollen SM1-luokassa toisena.

– Ei ajettu ihan virheettömästi, vaikka kello tykkäsikin. EK1:llä aloitin liian varovaisesti ja loppua kohden hieman ehkä yliyritin. Toisella erikoiskokeella oli hyvä tuntuma, Heikkilä kertoo.

Kouvolan nopeavauhtiset ja leveät tiet olivat Heikkilän mieleen, ja se näkyi myös vauhdissa.

– Aivan mahtavaa laskea, pätkät ovat hienossa kunnossa!

Erikoiskokeille 3 – Teuroinen ja 4 – Väärtti Heikkilä jatkoi tasaisen varmaa kärkivauhtia ollen toiseksi nopein kummallakin.

– Kolmonen oli puhdas veto. Nelosella tuntui, että jos ei nyt tule pohjia niin ei sitten millään, mutta silti jäätiin toiseksi. Jäätiin vähän lähtoviivalla paikalleen ja siinä menetettiin hieman aikaa. Oli aika liukasta ja varsinkin neloselle oli tullut muutama sentti lunta ja ajeltiin lumipöperössä, mutta mentiin hienoa pitkää luisua.

Kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle satanut lumikerros hyödytti uudet renkaat alle vaihtanutta Heikkilää. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Heikkilä ajoi vakuuttavasti yli minuutin pohja-ajan. Varmistellen ajettu erikoiskoe 6 – Rämälä 2 toi Heikkilälle hänen uransa ensimmäisen SM1-luokan voiton lopulta minuutin ja 11,1 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Juha Saloon. Keskinopeus Heikkilällä oli 116.9 kilometriä tunnissa.

– Kauan tätä on odotettu ja nyt se voitto tuli. Viimeisen pätkän ajoin aika hiljaa. Toiseksi viimeinen pätkä oli kauheimpia mitä olen ajanut, mutta samalla parhaimpia kun pystyin kuitenkin ajamaan pohjat. Hyödyttiin aika paljon lähtopaikasta, mutta pysyttiin kuitenkin tiellä vaikka olosuhteet olivatkin haastavat. Rengastaktiikkakin toimi moitteetta. Oikein hyvä fiilis kaiken kaikkiaan.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu SM Länsirannikon ralli ajetaan 28.-29.5. Liedossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut