Lähes sata ihmistä käännytettiin takaisin Viroon Helsingin satamassa viime viikolla

Kuvituskuva Arkisto/ Päivi Tuovinen

Minna Harmaala

Suomenlahden Merivartiosto käännytti viime viikolla yhteensä 98 ihmistä Helsingin satamasta takaisin Viroon. Määrä oli hieman pienempi kuin edellisellä viikolla, jolloin käännytyksiä oli 116 Helsingin satamassa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Merivartiosto on tiedottanut käännytysten määristä aktiivisesti Twitterissä ja muistuttaa, että maahantulon kriteerit on täytettävä, jotta pääsy Suomeen urkenee. Esimerkiksi todistus negatiivisesta koronatestistä tai rokotustodistus eivät oikeuta ulkomaan kansalaista maahantuloon.

Suomeen voi tällä hetkellä tulla vain välttämättömästä ja perustellusta syystä, kuten opiskelun tai perhesyiden vuoksi. Schengen-alueelta, kuten Virosta, on sallittu vain välttämätön työmatkaliikenne Suomeen. Merivartiosto on muistuttanut, että ihminen ei voi itse määritellä työmatkaansa välttämättömäksi, vaan sellaiseksi luetaan vain yhteiskunnan toimivuuden tai huoltovarmuuden kannalta merkittävä työ.

Kommentoi

Mainos: Nurmijärven Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö

Toimiva arki turvaa hyvää elämää – hyvinvointi kuuluu kaikille

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut