Digitaalisia opasteita ja vaihtuvia nopeusrajoitusmerkkejä – valtatie kolmonen liikenneturvallisemmaksi

Kuvituskuva. Risto Aalto

Klaukkalan kehätien urakkaan kuuluvan valtatie kolmelle Klaukkalan ja Nurmijärven kirkonkylän välille toteutettavan liikenteenhallintajärjestelmän rakennustyöt jatkuvat säiden lämmetessä. Näin kertoo Väylävirasto tiedotteessaan.

Työt aloitettiin loppuvuodesta 2020, mutta lumisen talven vuoksi ne ovat olleet alkuvuoden tauolla. Liikenteenhallintajärjestelmään liittyvät laitteet asennetaan kesän aikana, ja niitä testataan syksyn ajan. Urakka valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä. Järjestelmään kuuluu muun muassa digitaalisia tiedotusopasteita ja vaihtuvia nopeusrajoitusmerkkejä.

Hämeenlinnanväylän nykyinen liikenteenhallintajärjestelmä alkaa hieman Kehä III:n eteläpuolelta, ja se ulottuu kaksi kilometriä Klaukkalantien pohjoispuolelle. Noin yhdeksän kilometrin matkalle toteutettava laajennus sisältää 16 uutta vaihtuvaa nopeusrajoitusmerkkiä valtatielle 3, kolme uutta vaihtuvaa tiedotusopastetta ja varoitusmerkkiä valtatielle 3, yhden uuden vaihtuvan tiedotusopasteen Klaukkalan kehätielle sekä sään ja liikenteen mittauslaitteita.

– Vaihtuvilla nopeusrajoitusmerkeillä pystytään tasaamaan vilkkaasti liikennöidyn Hämeenlinnanväylän ruuhkahuippuja, kun nopeusrajoituksia voidaan muuttaa keli- ja liikenneolosuhteiden mukaan. Tienvarteen asennettavien sähköisten tiedotusopasteiden avulla saadaan tienkäyttäjille viestittyä mahdollisista liikenteen poikkeustilanteista. Kun liikenteen sujuvuus ja ennakoitavuus paranevat, edistää se myös liikenneturvallisuutta, projekti-insinööri Marja Wuori Väylävirastosta kertoo tiedotteessa.

Hankkeen kustannukset ovat noin kolme miljoonaa euroa. Järjestelmän rakentamisen rahoittavat Väylävirasto, Fintraffic Tie sekä Nurmijärven kunta. Rakennustyöt toteuttaa Normiopaste Oy.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut