Keski-Uudenmaan ympäristökeskus sai 650 toimenpidepyyntöä – "Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen"

Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselle tehdyt toimenpidepyynnöt liittyvät useiimminte roskaantumisiin, mutta myös meluun ja hajuun. Jussi Lopperi

Auli Henriksson

Etätöissä olo näyttäisi nostaneen viime vuonna myös erilaisten ympäristöhaittojen havaitsemista ja niistä ilmoittamista ympäristöviranomaisille.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskukseen tuli viime vuoden aikana aiempaa enemmän toimenpidepyyntöjä, eli asiakkaiden yhteydenottoja ympäristöhaitoista.

Kun aiempina vuosina toimenpidepyyntöjen määrä on vaihdellut 300–400 välillä, kirjattiin niitä viime vuonna 650.

– Ne liittyvät useimmiten roskaantumisiin, mutta myös meluun, hajuun, pölyyn ja savuun. Lisäksi pintavesissä havaitut haitat ovat yleisiä. Toimenpidepyynnöt voivat kohdistua luvanvaraiseen toimintaan, muuhun yritystoimintaan tai yksityiseen tahoon, kertoo Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ympäristövalvontapäällikkö Katariina Serenius.

Tarkemmin syitä toimenpidepyyntöjen määrän kasvulle ei ympäristökeskuksessa olla selvitetty.

Koronavuosi on yksi mahdollinen tekijä.

– Vuosi 2020 oli toki siten poikkeuksellinen, että ihmiset etätöiden takia olivat päivisin kotona. Näin päiväaikaan tapahtuvasta toiminnasta aiheutuvia haittoja koettiin ja ilmoitettiin varmaan enemmän kuin aiemmin, hän arvioi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut