Isän ja pojan harrastuksesta tuli ammatti – kartingin täyden palvelun talo aloitti Ilvesvuoressa

Rajamäkeläinen Tero Kiviniemi ajoi kartingia 80-luvulla. Poika Aapeli tarttui ohjauspyörään 7-vuotiaana, mutta on jo ripustanut ajohanskat naulaan ja toimii nyt mekaanikkona ja ajovalmentajana. Loppuvuodesta isä Kiviniemi avasi Energy Racing Karts Finland -yrityksen Ilvesvuoreen, ja työllistää nyt myös poikaansa.

– Siitä mikä on ollut meidän harrastus on uskallettu tehdä ammatti, Aapeli Kiviniemi tiivistää.

Yritystä ei polkaistu käyntiin tyhjästä, sillä Kiviniemet toimivat aiemmin yhteistyössä riihimäkeläisen Sarlin Race Teamin kanssa. Tero Kiviniemi vastasi kartingautojen maahantuonnista, kilpailutoiminta hoidettiin yhdessä. Oma yritys syntyi, kun SRT päätti luopua kartingiin liittyvästä toiminnasta.

Uusi yritys tuo maahan kartingautoja ja varaosia, sekä toimii moottoreiden ja ajovarusteiden jälleenmyyjänä. Moottoreiden huollot sujuvat myös, eli kyse on lajin täyden palvelun talosta.

Aiempina vuosina Kiviniemillä oli myös oma kilpatiimi. Vuonna 2019 sen 18 kuljettajasta kaksi saavutti SM-pronssia.

– Nyt kun olemme ottaneet uuden startin, emme alkavalla kaudella pyöritä kisatiimiä, vaan olemme kisapaikalla myymässä varaosia. Katsotaan sitten myöhemmin, Tero Kiviniemi pohtii.

Me kyllä opastetaan lajin pariin.

Aapeli Kiviniemi

Yrityksen lattiatilan täyttävät tuliterät italialaiset kartingautojen rungot. Lajiin pääsee mukaan myös ostamalla käytetyn kaluston, jonka saa Tero Kiviniemen mukaan kohtuuhinnalla. Ajovarusteisiin kannattaa kuitenkin oman turvallisuuden vuoksi satsata.

– Sitten ei tarvitakaan muuta kuin bensaa ja kuluvia varaosia, Tero Kiviniemi sanoo.

Aapeli Kiviniemi kehottaa vielä kartingista kiinnostuneita ottamaan yhteyttä.

– Me kyllä opastetaan lajin pariin, hän lupaa.

Lisätiedot: https://energyracingkarts.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut