Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korsisaari ottaa tiistaina käyttöön maskipakon – ensimmäisellä viikolla maskin voi saada bussista

Nurmijärvellä on päädytty samaan ratkaisuun kuin VR:llä ja HSL:ssä, joten Korsisaaren ajamaan Nurmijärven joukkoliikenteeseen tulee tiistaista 16. maaliskuuta alkaen toistaiseksi voimaan kasvomaskin käyttövelvoite asiakkaille.

– Olemme seuranneet koronaepidemian viimeaikaista kehityssuuntaa, ja se on huolestuttava, sopimusliikennepäällikkö Ilkka Ojala perustelee ratkaisua.

Hänen mukaansa maskipakko koskee yli 12-vuotiaita asiakkaita.

– Terveydellisistä syistä voi matkustaa ilman maskia, eikä näitä syitä tarvitse erikseen ilmoittaa, Ojala sanoo.

Myös Korsisaaren kuljettajat käyttävät kasvomaskia, mikäli se ei vaikuta liikenneturvallisuuteen ja mikäli terveydelliset syyt eivät sitä estä.

– Maskien hankkiminen on asiakkaan vastuulla, mutta ensimmäisen viikon ajan jaamme linja-autoissa maskeja asiakkaille, joilla maskia ei ole. Jatkossa myymme linja-autoissa maskeja niitä haluaville, Ojala kertoo.

Korsisaaren busseissa on edelleen asiakkaille tarjolla käsidesiä ja ajantasaistettua ohjeistusta siitä, kuinka joukkoliikenteessä kuljetaan koronaturvallisesti.

– Toivomme, että näistä lisätoimista on apua koronatilanteen parantamisessa, vaikka maskin käyttö onkin jo bussiliikenteessä hyvällä tasolla. Uskomme, että myös asiakkaamme ymmärtävät tilanteen ja noudattavat ohjeita jatkossakin.