Salibandyn naisten liigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina – vastustajana Turun Palloseura

Aki Vilander jättää SB-Pron päävalmentajan tehtävät tämän kauden jälkeen. Suomen Salibandyliitto/Juhani Järvenpää

Matti Hannula

Naisten salibandyliigan runkosarjan ja ylemmän sijoitussarjan ykkönen, hallitseva mestari SB-Pro, valitsi puolivälierävastustajakseen Turun Palloseuran, joka oli joutunut karsimaan pudotuspelipaikastaan liigan B-tason kakkoseksi sijoittunutta Pirkkalan Pirkkoja vastaan.

SB-Pron ja TPS:n piti kohdata myös viime keväänä puolivälierissä, mutta silloin kaikki sarjat keskeytettiin koronan vuoksi juuri ennen kuin pudotuspelien oli määrä alkaa.

– Materiaalin laajuudessa on meidän hyväksemme eroa, vaikka TPS:n kärkiosasto onkin tosi kova, perustelee SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander valintaa.

Vilander valmensi TPS:n naisten liigajoukkuetta, ennen kuin kaksi vuotta sitten teki sopimuksen Nurmijärvelle. Viime vuoden lopulla Vilander muutti perheineen Röykästä takaisin Turkuun, kun hänen vaimonsa palasi vanhempainvapaalta työelämään.

– Harvoin olen päässyt vieraspelihallille kotoa kävelemällä, Vilander viittaa sunnuntaina Turussa pelattavaan toiseen puolivälieräkoitokseen.

– Kolme neljä kertaa viikossa olen nyt rullannut autolla Turun ja Nurmijärven väliä.

Ensi kaudella SB-Pron naisten päävalmentaja on Sami Saarikoski, joka luotsasi nurmijärveläiset kaksi vuotta sitten mestariksi ja on ollut tiiviisti mukana Vilanderin tiimissä koko tämän kauden.

– Nyt tehdään loppuun asti työt Prossa niin hyvin kuin mahdollista ja mennään päätyyn asti. Siihen on ainakin täydet edellytykset, Vilander sanoo.

Pudotuspelien alkua siirrettiin viikolla tamperelaisessa Kooveessä ilmenneen koronatartunnan vuoksi.

– Toivottavasti pelit pystytään pelaamaan. Todellakin haluan nyt kokea pudotuspelit loppuun asti tämän joukkueen kanssa.

SB-Pro ja TPS olivat vastakkain myös keväinä 2018 ja 2019. Kolme vuotta sitten Pro voitti puolivälierissä suoraan otteluin 3–0 kuten myös vuotta myöhemmin välierissä. Tuorein pudotuspelihistoria on siis puhtaasti SB-Pron puolella. Mutta kahdesta viimeisimmästä Klaukkalassa pelatusta runkosarjakohtaamisesta TPS on hakenut pisteet. Viime vuoden tammikuussa se voitti 4–3 ja viime marraskuussa 5–3.

– Nuo voitot varmastikin tuovat TPS:lle uskoa tähän ottelusarjaan, mutta luovat toisaalta meillekin hyvän lähtökohdan, Vilander tuumii.

– Meidän on joka tapauksessa pystyttävä määrittelemään pelin tempo.

Arkadia-hallissa lauantaina 20.3. kello 17 F-liigan naisten 1. puolivälieräottelu SB-Pro – TPS. Tapahtumaan ei oteta yleisöä.

Kolmella voitolla jatkoon

F-liigan naisten puolivälieräparit ovat:

SB-Pro, Nurmijärvi – TPS, Turku

SSRA, Oulu – EräViikingit, Helsinki

PSS, Porvoo – Koovee, Tampere

FBC Loisto, Turku – Classic, Tampere.

Välieriin pääsee kolmella voitolla.

Puolivälierien pelipäivät ovat la 20.3., su 21.3. ja ke 24.3 sekä tarvittaessa la 27.3. ja su 28.3.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Nurmijärvellä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut