Salibandyn naisten liigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina – vastustajana Turun Palloseura

Aki Vilander jättää SB-Pron päävalmentajan tehtävät tämän kauden jälkeen. Suomen Salibandyliitto/Juhani Järvenpää

Matti Hannula

Naisten salibandyliigan runkosarjan ja ylemmän sijoitussarjan ykkönen, hallitseva mestari SB-Pro, valitsi puolivälierävastustajakseen Turun Palloseuran, joka oli joutunut karsimaan pudotuspelipaikastaan liigan B-tason kakkoseksi sijoittunutta Pirkkalan Pirkkoja vastaan.

SB-Pron ja TPS:n piti kohdata myös viime keväänä puolivälierissä, mutta silloin kaikki sarjat keskeytettiin koronan vuoksi juuri ennen kuin pudotuspelien oli määrä alkaa.

– Materiaalin laajuudessa on meidän hyväksemme eroa, vaikka TPS:n kärkiosasto onkin tosi kova, perustelee SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander valintaa.

Vilander valmensi TPS:n naisten liigajoukkuetta, ennen kuin kaksi vuotta sitten teki sopimuksen Nurmijärvelle. Viime vuoden lopulla Vilander muutti perheineen Röykästä takaisin Turkuun, kun hänen vaimonsa palasi vanhempainvapaalta työelämään.

– Harvoin olen päässyt vieraspelihallille kotoa kävelemällä, Vilander viittaa sunnuntaina Turussa pelattavaan toiseen puolivälieräkoitokseen.

– Kolme neljä kertaa viikossa olen nyt rullannut autolla Turun ja Nurmijärven väliä.

Ensi kaudella SB-Pron naisten päävalmentaja on Sami Saarikoski, joka luotsasi nurmijärveläiset kaksi vuotta sitten mestariksi ja on ollut tiiviisti mukana Vilanderin tiimissä koko tämän kauden.

– Nyt tehdään loppuun asti työt Prossa niin hyvin kuin mahdollista ja mennään päätyyn asti. Siihen on ainakin täydet edellytykset, Vilander sanoo.

Pudotuspelien alkua siirrettiin viikolla tamperelaisessa Kooveessä ilmenneen koronatartunnan vuoksi.

– Toivottavasti pelit pystytään pelaamaan. Todellakin haluan nyt kokea pudotuspelit loppuun asti tämän joukkueen kanssa.

SB-Pro ja TPS olivat vastakkain myös keväinä 2018 ja 2019. Kolme vuotta sitten Pro voitti puolivälierissä suoraan otteluin 3–0 kuten myös vuotta myöhemmin välierissä. Tuorein pudotuspelihistoria on siis puhtaasti SB-Pron puolella. Mutta kahdesta viimeisimmästä Klaukkalassa pelatusta runkosarjakohtaamisesta TPS on hakenut pisteet. Viime vuoden tammikuussa se voitti 4–3 ja viime marraskuussa 5–3.

– Nuo voitot varmastikin tuovat TPS:lle uskoa tähän ottelusarjaan, mutta luovat toisaalta meillekin hyvän lähtökohdan, Vilander tuumii.

– Meidän on joka tapauksessa pystyttävä määrittelemään pelin tempo.

Arkadia-hallissa lauantaina 20.3. kello 17 F-liigan naisten 1. puolivälieräottelu SB-Pro – TPS. Tapahtumaan ei oteta yleisöä.

Kolmella voitolla jatkoon

F-liigan naisten puolivälieräparit ovat:

SB-Pro, Nurmijärvi – TPS, Turku

SSRA, Oulu – EräViikingit, Helsinki

PSS, Porvoo – Koovee, Tampere

FBC Loisto, Turku – Classic, Tampere.

Välieriin pääsee kolmella voitolla.

Puolivälierien pelipäivät ovat la 20.3., su 21.3. ja ke 24.3 sekä tarvittaessa la 27.3. ja su 28.3.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut