Asuntolainojen kysyntä kasvussa – Nordealla vahva vuosi asuntorahoituksessa Nurmijärvellä

Asuntolainojen kysyntä lisääntyi Nurmijärvellä viime vuonna merkittävästi, kertoo Nordea tiedotteessaan.

Nurmijärvelle uusia asuntolainoja myönnettiin huikeat 33 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna. Koko maassa kasvua oli 20 prosenttia.

Tiedotteessa kerrotaan, että asuntokauppoja solmittiin varsinkin kesällä, ja hyvä kehitys jatkui vuoden loppuun.

Nordea kertoo myös syksyllä 2020 teettämästään kyselytutkimuksesta, jonka mukaan koronalla ei ole ollut merkittävää vaikutusta suomalaisten asumisen unelmiin tai mahdollisuuksiin vaihtaa asuntoa. Lähes puolet suomalaisista on koronapandemian aikana remontoinut, ehostanut tai sisustanut kotia, pihaa tai vapaa-ajan asuntoaan ja myös mökkikauppa on käynyt vilkkaasti.

– Suomalaisten taloustilanne on pysynyt vakaana, ja asumismenoista on selvitty pääsääntöisesti hyvin. Lisääntynyt etätyö on motivoinut suomalaisia katselemaan uutta, kenties isompaa, kotia, ja pohtimaan omaa vapaa-ajan käyttöään uudella tavalla. Olemme myös pystyneet varmistamaan pankkiasioinnin turvallisuuden pandemian aikana, ja asiakkaita on pystytty palvelemaan sujuvasti myös digitaalisia kanavia pitkin, Keski-Uudenmaan toimipaikan johtaja Pia Taittonen kertoo tiedotteessa.

Nordean mukaan kauppamäärien vilkastumisen lisäksi asuntojen hinnat ovat olleet nousussa. Vaikka työllisyystilanne oli viime vuonna haastava, ei asuntojen hinnoissa ole nähty taloustaantumille tyypillistä korjausta alaspäin. Päinvastoin, asuntojen hinnat ovat jatkaneet nousua pääkaupunkiseudulla ja monissa kasvukeskuksissa.

– Asuntohintojen suotuisaa kehitystä selittävät useat tekijät. Ensinnäkin viime vuosina hintakehitys on ollut maltillista suhteessa tulojen kasvuun ja vuokriin, eikä kuplaa ole päässyt muodostumaan.

– Korkotason pysyminen erittäin matalalla sekä pankkien myöntämät lyhennysvapaat ovat pitäneet asumismenot maltillisina. Lomautusten määrän nopea lasku keväästä ja osaltaan myös päätös nostaa lainakattoa selittävät hyvää kehitystä, Nordean ekonomisti Juho Kostiainen listaa.

Pankin mukaan tällä hetkellä näyttää, että asuntomarkkinoiden suotuisa kehitys jatkuu vuonna 2021.

– Paljon riippuu työllisyystilanteen kehityksestä ja siitä, riittävätkö sopivat kohteet markkinoilla, mutta vuosi 2021 on alkanut asuntolainarintamalla erittäin vilkkaana ja tällä hetkellä näyttää siltä, että vuosi tulee jatkumaan suotuisalla linjalla. Vuosi 2020 on kuitenkin opettanut, että erilaisiin yllätyksiin tulee varautua ja tähän olemme kannustaneet myös asiakkaitamme. Asuntolainojen maksamisen ohella suomalaiset ovat innostuneet muun muassa säästämään ja sijoittamaan, jotta unelmia voi toteuttaa myös pandemian jälkeen, Taittonen sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut